Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Britse premier was fan van Bulgaarse wijn ...

 

 

Wist u dat ...?

Britse premier was fan van Bulgaarse wijn ...

De Bulgaarse wijnen krijgen misschien niet de publiciteit van de Franse en Italiaanse oogsten, maar hebben wel hun trouwe liefhebbers. Één van die was Winston Churchill. Het is bekend dat hij ​​jaarlijks een bestelling deed van 500 liter van de Bulgaarse Melnik wijn gemaakt van de inheemse druif Broad Leaved Melnik.

Melnik is niet alleen een populaire rode wijn in Bulgarije, maar ook de naam van een stadje in zuidwesten van het land, die een populaire toeristische bestemming is als het gaat om wijntoerisme. Het stadje Melnik staat om twee dingen bekend. Met een bevolking van slechts 208 inwoners is het de kleinste stad van Oost-Europa. Daarnaast vanwege de eeuwenlange wijnbouwtraditie in die regio draagt één van de beroemdste wijnen van Bulgarije - de Melnik wijn, dezelfde naam. Er worden druiven overal in Bulgarije geteeld, van de bergen in het westen helemaal tot aan de Zwarte Zee, en de gevarieerde landschap en klimaat resulteert in een breed scala aan wijnen en stijlen. Goede wijnen worden overal gemaakt, maar de wijnen uit de Melnik-regio worden buitengewoon gewaardeerd.

Gelegen op de zuidelijke hellingen van het Pirin-gebergte, geniet Melnik van een gematigd, mediterraan klimaat. Dit specifieke micro-gebied is de enige plek, waar de inheemse Broad Leaved Melnik, officieel bekend als Shiroka Melnishka in Bulgarije, zijn ideale omstandigheden vindt.

  


 


  Wist u dat ...?Alle artikels


BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design