In de Pers
Bulwijn komt regelmatig voor in de pers. Onderstaand vindt u een overzicht van krantenartikelen, nieuwsberichten en recensies die in de pers over Bulwijn en Bulgarije als wijnland zijn geschreven:
Bulgarije op weg naar de toekomst
The Wine & Food Association | Proefjournaal | jan 2017
Tekst en proefnotities: Kyra van Lissum
Vorig jaar schreven we in Proefschrift uitgebreid over de stand van zaken in wijnland Bulgarije. Naar aanleiding van een bezoek aan de wijnbeurs DiVino in Sofia concludeerden we dat er de afgelopen jaren zeker vooruitgang is geboekt. Ons bezoek aan het wijnconcours in Plovdiv eerder dit jaar bevestigde dat. De goedkope, makkelijke, fruitige wijnen waarmee de Bulgaarse wijnindustrie in de vroege jaren negentig wereldwijd scoorde, maken plaats voor serieuze kwaliteitswijnen in het middensegment. Lees verder ...
Het Bulgarije Syndroom
Cees van Casteren | jan 2017
'N GOED GLAS | Het klinkt als een James-Bondfilm uit de jaren zeventig over een fictieve nucleaire basis in Oost-Europa. Er is echter niets fictiefs aan het Bulgarije Syndroom. Het verwijst naar een wijnland dat ineens grote hoeveelheden goedkope wijn exporteert voordat het ontdekt dat het daarmee door de buitenwereld is gebrandmerkt... en er geen weg terug meer is. Het is een waargebeurd verhaal waarin, bizar genoeg, Pepsi Cola een rol speelt. Lees verder ...