Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Nieuws

 

Succes voor Bulgarije op Concours Mondial de Bruxelles ...

Weer een groot succes voor Bulgarije op de 24e editie van het Concours Mondial de Bruxelles 2017. Al twee jaar op rij is Bulgarije het toonaangevende Oost-Europese land in opkomst. De Bulgaarse wijnen  behalen het beste slagingspercentage. Er valen 58 Bulgaarse wijnen in de prijzen ...

Lees meer ...

 

VINICA Mavrud - De beste Bulgaarse wijn voor 2016 ...

 

Onze VINICA Mavrud BIO of anders gezegd “De Bulgaarse Amarone” heeft de 1e plaats behaald in de jaarlijkse ranking van de TOP 50 Bulgaarse wijnen. De Vinica was ook eerder bekroond tot de Beste Bulgaarse wijn van een inheems druivenras. Mavrud is hier de druif - inheems druivenras van Bulgarije met grote potentie.

Hieronder een paar worden van DIVINO - de organisatoren van de ranking.    

“Al zes jaar sinds het ontstaan van deze ranking, houden we deze Mavrud in de gaten. We kunnen gerust zeggen dat sinds de oogst 2008 (de eerste die we hebben geproefd) tot nu toe heeft deze wijn elk jaar iets indrukwekkends: een kenmerkend aromatisch profiel en specifieke karakter! Dit is een wijn met eigen identiteit, een wijn dat je gaat onthouden ... Lees meer ...

 

 

Onze Mavrud wijnen in de Top 5 nominaties Wijn van het Jaar ...

 

 

Twee van onze wijnen – Zagreus Mavrud Premium Reserve en VINICA Mavrud BIO /van gedroogde druiven/ behoren tot de Top 5 genomineerde wijnen in twee prijscategorieën voor Wijn van het Jaar. De oorkonde Wijn van het Jaar hebben onze wijnen helaas niet gewonnen, maar wij hebben mooie complimenten gekregen door de jury en het publiek. Wij beschouwen dit resultaat als een groot succes en als een kroon op onze serieuze werk. Serieuze werk aan de selectie, maar vooral ook in de wijngaarden door onze producenten.

Lees meer ...

 

Bulgaarse Chardonnay in de spotlights ...

 

Het thema "Chardonnay" Europa komt in Perswijn nummer 16-6 aan de orde.  Daarin worden  alle wijnen die zijn ingezonden vermeld. Wijnen op elk denkbaar (prijs)niveau. Van zeer groots tot zeer eenvoudig.

Omdat wijn van Chardonnay overal populair is, hebben we ook drie wijnen ingestuurd. Drie spannende chardonnays uit verschillende regio’s in Bulgarije waar de bergen zorgen voor hoogte en bergwind en dus meer frisheid.

Uit de notities van Perswijn blijkt ...

Lees meer ...

 

The Balkans International Wine Competition 2016 - resultaten

 

 

De resultaten van The Balkans International Wine Competition 2016 zijn al bekend. Weer een groot succes voor de Bulgaarse wijn met 107 medailles: 1 Grand Trophy; 14 Gouden Medailles; 45 Zilveren Medailles; 47 Bronzen Medailles.

Lees meer ...

 

Concours Mondial de Bruxelles 2016 – Nieuw record voor de Bulgaarse wijn

 

 

Tijdens de 23e editie van het Concours Mondial de Bruxelles begin mei vielen 109 Bulgaarse wijnen in de prijzen. Tijdens de wijnkeuring werden 8.750 wijnen uit 51 landen door een panel van 320 internationale experts geproefd. De Bulgaren stuurden 256 wijnen in...

Lees meer ...

Bekijk ook onze agenda ...

BETAALMETHODEN
Bulwijn gaat verder ...

 
NL & BE & DE
Vanaf 12 flessen 
gratis thuisbezorgd!
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2018 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design
/home/winefrom/bulwijn.nl/catalog/view/theme/