Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Britse premier was fan van Bulgaarse wijn ...

 

 

Wist u dat ...?

Britse premier was fan van Bulgaarse wijn ...

De Bulgaarse wijnen krijgen misschien niet de publiciteit van de Franse en Italiaanse oogsten, maar hebben wel hun trouwe liefhebbers. Één van die was Winston Churchill. Het is bekend dat hij ​​jaarlijks een bestelling deed van 500 liter van de Bulgaarse Melnik wijn gemaakt van de inheemse druif Broad Leaved Melnik.

Melnik is niet alleen een populaire rode wijn in Bulgarije, maar ook de naam van een stadje in zuidwesten van het land, die een populaire toeristische bestemming is als het gaat om wijntoerisme. Het stadje Melnik staat om twee dingen bekend. Met een bevolking van slechts 208 inwoners is het de kleinste stad van Oost-Europa. Daarnaast vanwege de eeuwenlange wijnbouwtraditie in die regio draagt één van de beroemdste wijnen van Bulgarije - de Melnik wijn, dezelfde naam. Er worden druiven overal in Bulgarije geteeld, van de bergen in het westen helemaal tot aan de Zwarte Zee, en de gevarieerde landschap en klimaat resulteert in een breed scala aan wijnen en stijlen. Goede wijnen worden overal gemaakt, maar de wijnen uit de Melnik-regio worden buitengewoon gewaardeerd.

Gelegen op de zuidelijke hellingen van het Pirin-gebergte, geniet Melnik van een gematigd, mediterraan klimaat. Dit specifieke micro-gebied is de enige plek, waar de inheemse Broad Leaved Melnik, officieel bekend als Shiroka Melnishka in Bulgarije, zijn ideale omstandigheden vindt.

  


 


  Wist u dat ...?Alle artikels


BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design