Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

 

 

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Veel wijnliefhebbers die ons kenden van vorige edities, kwamen om weer onze nieuwe wijnen en jaargangen te proeven. Maar we mochten ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt. Het meest geproefd en gewaardeerd was weer onze topper Vinica Mavrud BIO /van gedroogde druiven/. Amarone uit Bulgarije?! Jaa, en dan voor een zeer togenkelijke prijs! Van alle kanten stroomden bezoekers om de Vinica te proeven. Wat leuk! Het is opvallend hoe snel het nieuws voor een goede wijn zich verspreid.

Ook Ed Huijzer van Wijngekken proefde een aantal van onze wijnen. Hij is gecertificeerde wijnproever en grote wijnliefhebber natuurlijk. Hieronder zijn uitvindingen. 

"Bulwijn, een wijnwebshop gespecialiseerd in Bulgaarse wijnen. Ik heb de indruk dat de gemiddelde consument bij wijnen uit Bulgarije vaak denkt aan goedkoop geprijsde flessen die in de supermarkt liggen. Maar er is meer dan dat, dat bewijzen de wijnen uit het assortiment van Bulwijn.

Craftsman’s Selection, een opvallend blend van 75 procent Chardonnay en 25 procent Riesling. Nog nooit gezien, maar de blend werkt. Een zachte en wat boterige stijl, soepel met daartegenover wat zuren van de Riesling. Uit dezelfde Craftsman’s Selection proefde ik een blend van Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Een vriendelijke, zachte en soepele wijn. Verder een glas Tiara Blanc de Noir uit de Mavrud druif. Een heel lichte kleur, soepel met best wel wat volheid en fruit van peer en ananas."

Het hele artikel van Ed leest u hier ...

Tot ziens op de volgende editie van de Nederlandse Wijnfeesten. ;)

 


  Alle artikels


Related Products

Tiara White Mavrud BIO /Blanc de Noir/

Tiara White Mavrud BIO /Blanc de Noir/

Het mooiste van twee werelden ... De volle en intense smaken van het rood druive..

€10,25 Ex Tax: €8,47

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

  Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel … LA..

€18,95 Ex Tax: €15,66

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design