Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

 


Plovdiv  - Culturele hoofdstad van Europa 2019


PLOVDIV

Na het voorzitterschap van de Raad van de EU (januari - juni 2018), is voor Bulgarije Plovdiv 2019 één van de volgende grote en belangrijke gebeurtenissen.

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv de tweede grootste stad van het land, met ongeveer 345.000 inwoners. Met de slogan 'Antiek en eeuwig' is deze prachtige Bulgaarse stad tevens één van de oudste van Europa.


Plovdiv  - Culturele hoofdstad van Europa 2019


"Samen" is het motto van Plovdiv  - Culturele Hoofdstad van Europa. Het omvat vier thematische platforms: 1) Integratie van etnische en minderheidsgroepen met als doel om verschillende generaties en sociale groepen bij elkaar te brengen; 2) Nieuw leven en vorm geven aan vergeten stedelijke ruimtes; 3) Het behouden van de historische erfgoed te behouden en brede toegang tot cultuur; 4) Het bevorderen van duurzaam leven, ontspannen, gezond eten en drinken.

De stad heeft meer dan 300 projecten gepland en bijna 500 evenementen op meer dan 70 locaties. Naar verwachting zullen meer dan twee miljoen toeristen Plovdiv bezoeken in 2019.


Plovdiv ligt in de Thracische vlakte, aan de voet van de Rodopi gebergte en aan de rivier Maritsa. Het is een belangrijk bestuurlijk cultureel,  en industrieel centrum, met een aantal universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea. Toch is dit niet alles. Plovdiv ligt ook in de meest bekende wijnregio van Bulgarije - De Thracische Laagvlakte (Thracian Lowlands). Deze wijnregio omvat ongeveer 35% van de wijngaarden en kenmerkt zich door een continentaal klimaat met een bepaald Mediterrane invloed. Uitsluitend in dit gebied wordt de meest onderscheidende inheemse druif van Bulgarije geteeld - Mavrud.

Lees meer over de druif Mavrud ...


 


  Alle artikelsOver Bulgarije


Related Products

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

  Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel … LA..

€18,95 Ex Tax: €15,66

Zagreus Mavrud Reserve BIO

Zagreus Mavrud Reserve BIO

  Het nieuwe gezicht van de oudste typisch Bulgaarse druif Mavrud ... LAATSTE RECENSI..

€12,95 Ex Tax: €10,70

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design