Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

 

 

Onze VINICA Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino, een organisatie die zich bezig houdt met professionele wijn beoordelingen in Bulgarije.

De Vinica behoort weer tot de beste Bulgaarse wijnen – 3e plaats in de TOP 50 van Bulgarije voor 2019. En dit is niet alles. Daarnaast heeft de Vinica nog één wedstrijd gewonnen en is verklaard de Beste Bulgaarse wijn van een autochtone druif. De druif heet Mavrud en komt uit de Thracische laagvlakte /Thracian Lowlands/. De wijnmakers van Zagreus Winery wisten weer wel het beste uit de Mavrud te halen.

Zagreus Winery streeft er naar om het oudste inheemse druivenras van Bulgarije een nieuw leven in te blazen en modern karakter te geven aan hun wijnen. Het idee achter de Vinica is om de Mavrud druif een nieuw verleidelijker beeld te geven en zo de hedendaagse wijnwereld de potentie van de druif te laten zien.

Er is nauwelijks iets nieuws te vertellen over de Vinica na alle onderscheidingen die de wijn heeft gewonnen. Niet alleen in Bulgarije zelf, maar ook internationaal en bij ons in Nederland. Zijn heerlijke smaak, concentratie en lekkere zuren zijn te wijten aan een complex van factoren, maar vooral twee dingen: de Apasimento methode (het drogen van de druiven, typisch voor de Amarone wijnen) en biologische landbouw, gecertificeerd volgens de Europese wetgeving. 

De Mavrud druiven komen uit 16 jaar oude biologisch gecertificeerde wijngaarden – “De Oude Wijngaarden” in de buurt van het dorp Vinica vlakbij Plovdiv. De bodems zijn uitgeloogd kaneel bos, zandige klei, licht steenachtig op bepaalde plekken, bijna neutraal. De druiven werden van 4 tot 10 september 2017 geoogst in kratten van 3 kg en vervolgens gedroogd gedurende 50 dagen in de kratten. De alcoholische gisting gebeurt gedurende 20-25 dagen in roterende gisters bij een temperatuur van 22-25° C, en de malolactische fermentatie - in vaten van 225 l Bulgaars eikenhout. De wijn rijpt vervolgens gedurende 18 maanden in nieuwe vaten van 225 l Bulgaars eiken.

De Vinica is bijna volledig een product van handarbeid. En daar zit prachtig vakmanschap in. Volgens DiVino is dit de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel door de jaren geen geworden. 


Proefnotities DiVino:

Ondoorzichtig purper tot robijnrood met mooie paarse tinten. De neus is diep met een vleugje leer, kardemom, zoete kruiden, bessenlikeur, appelbes en een mineraal vuursteen accent. De body is buitengewoon krachtig en geconcentreerd, met een structuur zoals die van de Chinese Muur, met zachte rijpe tannines en een lange finale met een verleidelijk boeket aan smaken - kardemom, anjer, zoete vanille, leer en cacao. Prachtige mavrud, herkenbaar in stijl, een wijn met groot verouderingspotentiaal (2020-2030).


Alle onderscheidingen op een rij:

 • BEST LOCAL GRAPE WINE 2019 /huidige jaargang 2017/ - DiVino, Bulgarije;
 • 3e PLAATS van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019 /huidige jaargang 2017/ DiVino, Bulgarije;
   
 • RECENSIE PERSWIJN: ZEER GOED
 • DE BESTE WIJN VAN BULGARIJE VOOR 2016 - DiVino, Bulgarije;
 • GOUDEN MEDAILLE - Internationaler Bioweinpreis 2017, Duitsland;
 • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
 • SPECIALE PRIJS BIO WIJN - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
 • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2016;
 • RECENSIE The Wine and Food Association: 8+
 • IN DE TOP 5 NOMINATIES voor Wijn van het Jaar - 28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016;
 • 6e PLAATS van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2015;
 • ZILVEREN MEDAILLE  - The Balkans International Wine Competition 2014.


 

DiVino is de analoog van Perswijn in Bulgarije. De organisatie is al twaalf jaar de uitgever van de meest toonaangevende tijdschrift in de wijnbranche van Bulgarije. DiVino richt zich zowel op de wijnliefhebber als op de wijnprofessional en onderscheidt zich door haar professionaliteit en objectiviteit. 

Zagreus Winery bevindt zich in de Thracische vallei (Thracian Lowlands) in Zuid-Bulgarije en werd gebouwd in 2004. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van productie. Vandaag de dag heeft het meer dan 150 ha aan eigen wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2-3 km van het wijnhuis. Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus voor de productie van wijn alleen druiven uit eigen wijngaarden.


 

Lees meer over de Mavrud druif

Bekijk de VINICA Mavrud BIO | Ingedroogde druiven ...


 


  Alle artikelsOnderscheidingenActueel


Related Products

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

  Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel … LA..

€18,95 Ex Tax: €15,66

Zagreus Mavrud Reserve BIO

Zagreus Mavrud Reserve BIO

  Het nieuwe gezicht van de oudste typisch Bulgaarse druif Mavrud ... LAATSTE RECENSI..

€12,95 Ex Tax: €10,70

Zagreus Tiara Mavrud BIO

Zagreus Tiara Mavrud BIO

Het nieuwe gezicht van de oudste typisch Bulgaarse druif Mavrud ... PROEFNOTITIE ..

€10,25 Ex Tax: €8,47

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design