Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

VINICA Mavrud - De beste Bulgaarse wijn voor 2016

 

 

Onze VINICA Mavrud BIO of anders gezegd “De Amarone uit Bulgarije” heeft de 1e plaats behaald in de jaarlijkse ranking van de TOP 50 Bulgaarse wijnen. De Vinica was ook eerder bekroond tot de Beste Bulgaarse wijn van een inheems druivenras. De druif  is Mavrud- inheems druivenras van Bulgarije met grote potentie.

Commentaar van DIVINO - de organisatoren van de ranking:

“Al zes jaar sinds het ontstaan van deze ranking, houden we deze Mavrud in de gaten. We kunnen gerust zeggen dat sinds de oogst 2008 (de eerste die we hebben geproefd) heeft deze wijn elk jaar iets indrukwekkends: een herkenbaar aromatisch profiel en eigen, specifieke karakter! Dit is een wijn met eigen identiteit, een wijn dat je gaat onthouden, ongetwijfeld geen doorsnee, geen eenvoudige wijn dus. Anders gezegd, dit is een wijn die werkelijk een bepaald Bulgaars terroir laat proeven. Duidelijk hebben de eigenaar Dimitar Kostadinov en zijn team de juiste aanpak gekozen voor de locatie en het druivenras, wat perfekte resultaten oplevert. En dit is toch niet de eerste Vinica in de top tien van de beste Bulgaarse wijnen  - in 2015 behaalde de Vinica 2011 de 6e plaats. Ook de bekende Britse wijn criticus Jancis Robinson heeft de wijn een paar jaar geleden zeer positief beoordeeld ...”

DIVINO is in Bulgarije analoog van onze Perswijn. De organisatie is al twaalf jaar de uitgever van de meest toonaangevende tijdschrift in de wijnbranche van Bulgarije. DIVINO richt zich zowel op de wijnliefhebber als op de wijnprofessional en onderscheidt zich door haar professionaliteit en objectiviteit.

VINICA Mavrud BIO - Andere onderscheidingen:

  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • Speciale Prijs BIO wijn - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2016;
  • In de TOP 5 nominaties voor Wijn van het Jaar - 28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016;
  • 6e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2015.
  • ZILVEREN MEDAILLE  - The Balkans International Wine Competition 2014;

Recensie The Wine and Food Association (thewinesite.nl): 8+
"Mavrud, biologisch, druiven drogen 2 maanden in de buitenlucht, 12 maanden rijping in nieuw Bulgaars eikenhout; heel veel kleur, donkere fruittonen, mooie zuren, goed sap, opwekkend, fraГ®cheur, goed versmolten, kruidige onderlaag, hout is goed opgenomen, veel lengte"

Recensie Jancis Robinson:
"Mijn felicitaties aan het wijnhuis Zagreus, die de Vinica Mavrud uit het Thracisch Laagland op de markt heeft gebracht. Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door een deel van de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië”

Combineren met krachtige gerechten...

“Deze wijn smaakt inderdaad alsof hij bepaalde versterkende eigenschappen heeft. Het is in alle opzichten een stevige wijn en moet met krachtige spijzen gecombineerd worden. Ik kan me voorstellen dat hij goed gecombineerd kan worden met hoendervlees, lang gerijpt hertenvlees of een ander krachtig gerecht. Het is een fascinerende wijn met een iets teerachtige ondertoon. Hij heeft niet de smaak van de bittere kers zoals een Valpolicella Ripasso, maar hij heeft wel het pruimachtige en fluwelen karakter van – raad eens? – mavrud. Het fruit is vers, puur en smakelijk en iemand hier weet duidelijk hoe je wijn moet maken.”

VINICA Mavrud BIO - Zie de wijn ...
De Mavrud druif - Lees meer ...

 


  Alle artikelsOnderscheidingen


Related Products

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

  Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel … LA..

€18,95 Ex Tax: €15,66

Zagreus Mavrud Reserve BIO

Zagreus Mavrud Reserve BIO

  Het nieuwe gezicht van de oudste typisch Bulgaarse druif Mavrud ... LAATSTE RECENSI..

€12,95 Ex Tax: €10,70

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design