Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

 

 

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Veel wijnliefhebbers die ons kenden van vorige edities, kwamen om weer onze nieuwe wijnen en jaargangen te proeven. Maar we mochten ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt. Het meest geproefd en gewaardeerd was weer onze topper Vinica Mavrud BIO /van gedroogde druiven/. Amarone uit Bulgarije?! Jaa, en dan voor een zeer togenkelijke prijs! Van alle kanten stroomden bezoekers om de Vinica te proeven. Wat leuk! Het is opvallend hoe snel het nieuws voor een goede wijn zich verspreid.

Ook Ed Huijzer van Wijngekken proefde een aantal van onze wijnen. Hij is gecertificeerde wijnproever en grote wijnliefhebber natuurlijk. Hieronder zijn uitvindingen. 

"Bulwijn, een wijnwebshop gespecialiseerd in Bulgaarse wijnen. Ik heb de indruk dat de gemiddelde consument bij wijnen uit Bulgarije vaak denkt aan goedkoop geprijsde flessen die in de supermarkt liggen. Maar er is meer dan dat, dat bewijzen de wijnen uit het assortiment van Bulwijn.

Craftsman’s Selection, een opvallend blend van 75 procent Chardonnay en 25 procent Riesling. Nog nooit gezien, maar de blend werkt. Een zachte en wat boterige stijl, soepel met daartegenover wat zuren van de Riesling. Uit dezelfde Craftsman’s Selection proefde ik een blend van Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Een vriendelijke, zachte en soepele wijn. Verder een glas Tiara Blanc de Noir uit de Mavrud druif. Een heel lichte kleur, soepel met best wel wat volheid en fruit van peer en ananas."

Het hele artikel van Ed leest u hier ...

Tot ziens op de volgende editie van de Nederlandse Wijnfeesten. ;)

 


  Alle artikels


Related Products

Zagreus Tiara White Mavrud BIO /Blanc de Noir/

Zagreus Tiara White Mavrud BIO /Blanc de Noir/

Het beste van twee werelden: De volheid en de intensieve smaken van het rood druivenras ..

€9,85 Ex Tax: €8,14

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

  Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel … LA..

€16,79 Ex Tax: €13,88

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design