Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Bulgarije is één van de oudste wijnlanden ter wereld.

 

 

Wist u dat ...?

Bulgarije is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Wijnbouw in Bulgarije kent een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Thraciërs, zo'n 3000 jaar geleden. Volgens historische en archeologische bronnen zou antiek wijnland Thracië, tegenwoordig Bulgarije, de eerst zijn geweest waar wijn werd gemaakt.

De Thraciërs, die al 3000 jaar geleden in deze streek woonden, legden de basis voor de hedendaagse wijncultuur in Bulgarije. Zij waren een groep van Indo-Europese stammen die vanaf ongeveer 1000 v.Chr. het Balkan gebied bewoonden. Zij leefden simpel in kleine versterkte vesting-dorpen, meestal op de top van heuvels. Op cultureel gebied waren de Thraciërs echter hun tijd ver vooruit. Er zijn enorm aantal gedetailleerde gouden en zilveren voorwerpen in Bulgarije gevonden, en je kunt nog steeds enkele van de vele graf tombes bewonderen, die door de Thraciërs zijn gebouwd.

Een bewijs voor de oude tradities van de Thraciërs in de wijnproductie en consumptie zijn de prachtige Thracische schatten, die meestal uit wijnsets bestaan. Zij gebruikten wijn niet alleen als een drank op tafel, maar ook voor hun godsdienstige rituelen. De Thraciërs geloofden door de wijn hun goden te kunnen bereiken. De oude Griekse god Dionysius en de Thracische analoog Zagreus werden als goden van wijn en blijheid geëerd.

Zelfs Homerus schreef vaak in zijn werken over de superieure kwaliteiten van de Thracische wijnen.

 


  Wist u dat ...?Alle artikels


BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design