Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Bulwijn Filosofie

 

De filosofie van Bulwijn

In een wereld waar heel veel over de top is, en dat geldt ook voor wijn, waar overal mooie wijnen worden gemaakt, staat het assortiment van Bulwijn eerlijk met z'n poten in de klei. 

Al onze wijnen voldoen aan een aantal criteria, die inhouden dat onze producenten werken met respect voor de traditie en voor de natuur.

Laag gehalte aan toegevoegde SO2.

Onze wijnproducenten worden geselecteerd om hun gave om zonder het toevoegen van (veel) sulfieten, zwavel, wijn te maken.  Zwavel is een enorm agressieve stof die naast het veroorzaken van hoofdpijn dezelfde of de volgende dag, ervoor zorgt dat de fysiek van de wijn verandert. Wijnen met een laag sulfietgehalte zijn levendiger, rijker van smaak, nerveuzer, animaler en in onze ogen gewoon lekkerder.

Natuurlijke gisten.

Veel van onze wijnen worden gemaakt met de natuurlijke, autochtone gisten die zich bevinden op de schillen van de druiven, in de wijngaarden en in de kelders. Het toevoegen van gecultiveerde gisten om de fermentatie een handje te helpen en aroma's toe te voegen is uit den boze. Het gebruik van kunstgisten heeft de grote nivellering van smaak tot gevolg waar velen aan gewend zijn geraakt.

Lage opbrengsten.

Wij zoeken wijnmakers die de opbrengsten van de oogst laag houden. Meestal omdat de producenten oude stokken op de wijngaard hebben staan, die kleinere en smaakvollere druiven geven. Vaak ook omdat er in het seizoen door snoeien tot en met de selectie tijdens de oogst minder druiven, met meer smaak, worden gebruikt.

Handmatige oogst.

Wij vinden het belangrijk dat al tijdens de oogst goed geselecteerd wordt. Dit kunnen machines niet, die schudden de druiven met veel geweld uit de wijnranken zonder aanziens des druifs. Liever laten wij de druiven oogsten door echte mensen, met de hand en met smaak.

Natuurlijke wijnbouw.

Onze producenten ploegen en schoffelen. Ze laten andere organismen hun gang gaan in de wijngaard. Daar barst het dus van de bloemetjes en de bijtjes. En dat verschilt nogal met de standaard, waar kapotgespoten, dode en bij-loze  wijngaarden eerder regel dan uitzondering zijn.

Geen chaptalisatie.

Het bijsuikeren van wijn om de wijn meer potentie te geven, daar houden wij niet zo van. Houdt het maar lekker natuurlijk, en niet elke jaar is er evenveel zon (=suiker=alkohol), toch? Leve de variatie!

Geen filtering.

Veel van onze wijnen zijn niet of slechts licht gefilterd. Ze blijven een beetje troebel en zijn wat fruitiger van karakter. Een beetje 'oer' dus. 

Niet ingrijpen.

Misschien wel the bottom-line van de filosofie. Flink je best doen in de wijngaard, op de gezonde manier dan, laten we het biologisch noemen, zodat je uiteindelijk in de kelder niets meer hoeft toe te voegen of af te nemen. In Frankrijk alleen al mag men 60 additieven gebruiken om wijn te 'verbeteren'. Bah.....

Kwaliteits-controle.

Wij bezoeken onze producenten zo vaak mogelijk en proeven iedere jaargang opnieuw, vaak meerdere keren in de kelder en nadat de wijn gebotteld is. Zo kan het zijn dat jaren worden overgeslagen, maar in ieder geval is elk nieuwe jaargang weer een belevenis. Ook worden wijnen in samenspraak met ons geassembleerd, om ze een eigen Bulwijn touch te geven.

Het belangrijkste!

Het belangrijkste zouden we bijna vergeten: plezier! Als aller-allereerste moet wijn plezierig zijn om te drinken. Bij ons vindt je geen wijnen waar je met z'n viertjes na een uur nog niet een fles van op hebt, omdat het zo'n geweldige wijn is! Goede wijn is op voordat je 't weet, en hoe beter de wijn, hoe sneller je weer naar de kelder, voorraadkast moet.

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design