Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

18+ check

 


Bulwijn.nl | 01-07-2021 | Geborgde werkwijze volgens de nieuwe Alcoholwet 2021


Op 1 juli 2021 gaat de nieuwe Alcoholwet in waardoor Bulwijn.nl diverse maatregelen neemt op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarigen zo goed als onmogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe Alcoholwet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is dat er een dubbele leeftijd check komt - een voor het afronden van de bestelling en een voordat de bestelling aan de klant wordt aangeboden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Bulwijn.nl heeft een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan u toelichten.

 

Leeftijdscontrole bij bestellen

Voordat u als klant in Nederland uw bestelling op www.bulwijn.nl, www.bulwijn.be of www.bulwine.com afrond, zullen wij vragen om akkoord te gaan met onze algemene verkoopvoorwaarden én een bevestiging dat u 18+ bent, dit dient naar waarheid in te worden gevuld. Mocht u niet ouder dan 18 jaar zijn dan komt er melding om dit alsnog in te vullen. Vult u dit niet in, dan kunt u de bestelling niet afronden op onze website.

 

Leeftijdscontrole bij levering

U zult zich bij levering van een wijnbestelling moeten legitimeren. Deze check dient altijd te worden uitgevoerd door de bezorger, ook wanneer het evident is dat u óf degene die het pakket voor u in ontvangst neemt, ouder is dan 18 jaar!

- Een bezorger van een van onze vervoerspartners controleert de geboortedatum aan de hand van de aflevergegevens én het ID bewijs dat u gereed houdt. De laatste 5 tekens van uw legitimatiebewijs worden genoteerd.

- Onze eigen bezorger controleert de geboortedatum aan de hand van de aflevergegevens én het ID bewijs dat u gereed houdt. Wanneer u reeds door eerdere controle van onze eigen bezorger bent geïdentificeerd en u wordt herkend door onze bezorger en/of het is voor onze eigen bezorger evident dat u ouder bent dan 25 jaar, kan dit door onze bezorger als dusdanig ook als verificatie worden genoteerd.

Wij begrijpen dat het hier om privacy gevoelige gegevens gaat en verklaren hierbij dat zowel wij zelf als onze vervoerspartner hier volgens AVG richtlijnen naar handelen. Uw gegevens worden tot 5 jaar lang bewaard, omdat ons én onze vervoerspartner door controlerende instanties ook op een later tijdstip nog gevraagd kan worden naar deze gegevens!

 

Als u zelf niet aanwezig bent

Het kan natuurlijk zijn dat niet u, maar iemand anders uw bestelling in ontvangst neemt. Dit kan alleen als de andere persoon zelf 18+ is en dit aan de hand van een geldig legitimatiebewijs kan aantonen. Op dat moment zal de bezorger zijn/haar gegevens vastleggen. Indien er niemand aanwezig is van 18+, mag het pakket niet worden overhandigd.

 

Levering bij de buren en neerzettoestemming

Helaas is het per 1 juli 2021 wettelijk niet toegestaan pakketten met alcohol bevattende drank bij de buren af te leveren en kan er ook géén neerzettoestemming meer worden gegeven. Vooralsnog vindt ook geen aflevering bij een pakketshop plaats. Bij een niet thuis levering zal de bezorger één 2e bezorgpoging  ondernemen, hierna gaat uw bestelling retour naar ons. Helaas zijn wij genoodzaakt om dit pakket dan wederom bij u aan te bieden, waarvoor opnieuw verzendkosten in rekening zullen worden gebracht.

Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.

 

Werkwijze en verpakking voorwaarden

Onze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en bij onze vaste distributeur. Onze dozen, welke wij gebruiken voor verzend door derden, zijn waar mogelijk voorzien van de teksten ‘Legitimatie verplicht’ en ook het NIX18 logo is aanwezig op de verzendverpakking zodat dit nog beter zichtbaar is voor zowel de bezorger als de ontvanger.

 

Extra kosten van de verzending

Vooralsnog rekenen wij €1,50 aan extra kosten voor de leeftijdscheck per bestelling voor de ‘Verplichte Legitimatie check Alcohol Wet’. Wij zullen u hiervan vóór levering op de hoogte stellen.

 

Controle van de Geborgde werkwijze

Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Dit is als laatst gebeurd op 16-07-2021 bestelling/factuur nummer 21P0234. Dit zal jaarlijks plaatsvinden en op deze pagina zichtbaar zijn.

 

Hartelijk dank voor uw begrip …

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog op/aan merkingen of  verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via info@bulwijn.nl. Bulwijn.nl doet er alles aan om met deze geborgde werkwijze de maatschappelijke verantwoordelijkheid omtrent alcoholgebruik te stimuleren.

 

Verantwoord alcohol gebruik

Als (online)wijnhandel willen wij en zijn wij verplicht om onze consumenten verantwoordelijk met drankgebruik om te laten gaan. Wij staan ervoor dat het alcoholgebruik van minderjarigen tot een minimum wordt teruggedrongen. Wij verkopen geen alcohol aan personen die jonger zijn dan 18 jaar. Bulwijn.nl neemt hierin haar verantwoordelijkheid en zal zich houden aan de regels en wetgeving die er is voor de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Meer weten over verantwoordelijk alcoholgebruik?

www.nix18.nl

www.STIVA.nl

 


BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design