Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Rozen producten

Rozen producten

Het is misschien moeilijk te geloven, maar van alle plaatsen ter wereld waar rozen worden gekweekt, zijn er slechts een handvol regio's in slechts 2 landen die precies de juiste omstandigheden bieden om voldoende van deze prachtige bloem te laten groeien om rozenolie te kunnen produceren! Zo'n gebied bevindt zich in Bulgarije, de andere is in Turkije.

Als oorsprong van de gekweekte roos wordt vaak De Golf van Perzië aangehaald, tegenwordig Iran. Van de 10e tot de 17e eeuw werd de rozenindustrie ontwikkeld en gedomineerd door Perzië en met name in Shiraz, de beroemde stad van dichters en oosterse cultuur.

Een nabijgelegen vallei vormde de perfecte omgeving voor het kweken van rozen, welke later de als de beste rozenolieproducerende regio ter wereld zou worden bekend. Dit gebied wordt nu de 'Vallei van de Rozen' genoemd. In 1878 werden de stekken van de verbeterde productie teruggebracht naar Anatolië en geplant in Isparta en Burdur, waar de huidige rozenproductie bloeit nog steeds.

Er zijn geen producten in deze categorie.

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2020 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design