Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Waarom Bulgaarse wijn?

 

Wijnen uit Thracië - De vallei van de Thracische koningen!
 
Volgens historische en archeologische bronnen zou antiek wijnland Thracië, tegenwoordig Bulgarije, de eerst zijn geweest waar wijn werd gemaakt.
 
 
Duizenden jaren wijngeschiedenis en traditie ... 
 
Bulgarije is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Al duizenden jaren voor Christus was men hier bezig met wijn maken. Nog de Thraciers, die al meer dan 3000 jaar geleden deze streek bewoonden, hebben de basis voor de hedendaagse wijncultuur in Bulgarije neergelegd. Het waren vervolgens de Grieken en de Romeinen die zorgden voor de verspreiding van de wijncultuur in het grootste deel van Europa. Lees meer...
 
 
Uniek land ...
 
Bulgarije is een prachtig land met niet alleen een heel gevarieerd landschap, zon en lekker eten, maar ook een breed scala aan mooie wijnhuizen en heerlijke wijnen. Een land met vooral kleinschalige productie, waar bijna alles duurzaam wordt geproduceerd.
 
 
Sterk in opkomst ...
 
Sinds de jaren 90 heeft Bulgarije ook de interesse getrokken van talloze buitenlandse investeerders uit gerenommeerde wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje. Een wijnland bij uitstek dat nu sterk in opkomst is en graag zich meer wilt laten zien.
 
 
Eigen wijnstijl ...
 
Modern Bulgarije vindt geleidelijk zijn identiteit als een moderne wijnproducerende natie door nieuwe druivenvariaties en stijlen te ontdekken. De inspanningen zijn erop gericht om een bepaalde „Bulgaarse“ wijnstijl door te zetten.
 
 
Echte wijnen ...
 
Steeds meer wijnen worden industrieel geproduceerd en kunstmatig op smaak gebracht voor de consument. In tegenstelling zijn de bulgaarse wijnen nog goed traditioneel gemaakt, en daarmee hebben ze flink wat tijd nodig om middels rijping het 'harde' van de wijn te laten verzachten. 
 
 
De Bulgaarse terroir ...
 
Gelegen in de Balkan, aan de Middellandse Zee tussen Italië en Turkije en tegelijkertijd aan de Zwarte Zee, geniet wijnland Bulgarije volop van de criteria die de gerenommeerde bodems typeren. Bulgarije ligt op dezelfde breedte als de meest bekende wijnstreken van de Oude Wereld in Frankrijk, Italië en Spanje. De unieke geografische ligging, de combinatie van twee klimaten, de warme winden vanuit de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee, het veelvoud aan microklimaten, de rijkdom van de Bulgaarse bodem – dit alles vormt de unieke karakter van de bulgaarse terroir. Lees meer...
 
 
Vijf verschillende wijn regio’s ...
 
Bulgarije is geografisch verdeeld in vijf wijnproducerende gebieden. Elk gebiedt valt door zijn unieke eigenschappen op. Lees meer...
 
 
De Bulgaarse autochtone druiven ...
 
Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah hoeven nog niet te vrezen voor het verlies van marktaandeel, maar lekker zijn de authentieke bulgaarse wijnen ook wel. Mavrud, Melnik, Gamza, Rubin, Bouquet, Pamid, Ruen, Misket, Dimiat – inheemse druivenrassen met veel potentie die alleen in Bulgarije voorkomen. Lees meer >>
 
 
Modern en gedurfd ...
 
Wijnland Bulgarije is continu in ontwikkeling. Er worden steeds meer wijngaarden aangeplant, nieuwe druivensoorten ontwikkeld en uiteraard de meest moderne technieken van vinificatie toegepast. Het is geen geheim dat Bulgarije over een aantal van de meest getalenteerde vinologen ter wereld beschikt, wat blijkt uit het feit dat veel vooraanstaande buitenlandse bedrijven Bulgaarse vinologen in dienst nemen. Lees meer...
 
 
Een eerlijke echte wijn, dit is Bulgarije terug op de (wijn) kaart. Proef het verschil!
 
 
BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design