Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Een wijnreis naar Bulgarije? Dit moet je niet missen ...

 

 

Wist u dat ...?

Een wijnreis naar Bulgarije? Dit moet je niet missen ...

Er komen wat gemengde gevoelens voor als het gaat om Bulgaarse wijn. Aan de ene kant is Bulgarije één van de oudste wijnproducerende landen met tradities, geschiedenis, talloze verhalen en heerlijke wijnen om van te genieten. Maar aan de andere kant zijn er niet zoveel wijnliefhebbers, die zich hiervan bewust zijn, vooral onder de jonge generaties.

Alle activiteiten met betrekking tot wijn in Bulgarije boeken een indrukwekkende vooruitgang. Oude wijngaarden maken plaats voor steeds meer nieuw aangeplante wijngaarden, waardoor wordt de nieuwe richting steeds duidelijker - van massaproductie naar kwaliteit. Moderne landbouwtechnieken worden toegepast met respect voor de tradities en de natuur. Oude productiefaciliteiten worden massaal gerenoveerd. Veel ultramoderne boetiek wijnhuizen liggen verspreid over het hele land. Oude en goed bewaarde wijnkelders trekken de aandacht van nieuwsgierige bezoekers. Dit alles gaat naadloos samen met de rijkdom aan historische bezienswaardigheden, de lokale keuken, mineraalwaterbronnen en vele andere schatten die Bulgarije nog heeft te bieden.

Hoewel Bulgarije een van de oudste wijnproducenten ter wereld is, staat het wijntoerisme nog in de kinderschoenen. Dat wil zeggen dat het verkennen van de wijngebieden in Bulgarije niet zo eenvoudig is, tenzij je het land vrij goed kent en je vloeiend Bulgaars spreekt. Totdat het wijntoerisme in Bulgarije zich beter ontwikkelt, kun je het best de beste wijnboeren, proeflokalen en lokale wijnschatten in Bulgarije bezoeken door gebruik te maken van een georganiseerde wijnreis.

Als je dit leest ben je waarschijnlijk een wijnliefhebber en een moedige en nieuwsgierige reiziger. En zo'n reis moet je niet missen. Wij hebben de kennis en ervaring om je antiek wijnland Thracië te laten ontdekken en je de mini-wijnrevolutie die onlangs daar is gebeurd en nog steeds gaande is in de regio te laten beleven.

  


 


  Wist u dat ...?Alle artikels


BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design