Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Wijntraditie in Bulgarrije

 

De Bulgaarse wijn heeft onbetwistbare smaakkwaliteiten. Hij is wereldwijd beroemd en heeft vele internationale prijzen gewonnen. De uitstekende smaak van de Bulgaarse wijnen komt tot stand dankzij de specifieke combinatie tussen de bodems en het mediterrane klimaat, en de natuurlijke bescherming van de wijngaarden door de bergen. Daarnaast zorgt de plaatselijke traditie van wijnbouw en wijnbereiding voor een nog meer uitgesproken smaak.

De Thraciërs, die 3000 jaar geleden al in deze streek woonden, legden de basis voor de hedendaagse wijncultuur in Bulgarije. Zij gebruikten de wijn niet alleen als een drank op tafel, maar ook voor hun godsdienstige rituelen. Zij geloofden door de wijn hun goden te kunnen bereiken. De oude Griekse god Dionysius en zijn Thracische analoog Zagreus werden  door de Thraciërs als goden van wijn en blijheid gerespecteerd. Een bewijs voor de oude tradities van de Thraciërs in de wijnproductie en consumptie zijn de prachtige Thracische schatten, die meestal uit wijnsets bestaan.

Zelfs Homerus schreef vaak in zijn werken over de superieure kwaliteiten van de Thracische wijnen.

Na de stichting van de Bulgaarse staat in de 7e eeuw werden de tradities van wijnbereiding geërfd en voortgezet. Vele middeleeuwse reizigers, die over het land trokken, vermeldden de eigenschappen van de verschillende wijnen die ze proefden. In de late 19e en de vroege 20e eeuw werden de wijnbouw en wijnbereiding professioneel benaderd en de grondslagen van de moderne Bulgaarse wijnproductie werden gelegd. Vandaag de dag worden kwaliteitswijnen van Bulgaarse producenten wereldwijd gewaardeerd.

 

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2022 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design