Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Kerazuda

Kerazuda

 

De Kerazuda (of Keratsuda, betekent "meisje" in het Greeks) is een inheemse Bulgaarse druif die vrij aromatische, zachte witte wijnen geeft die voornamelijk in eigen land worden gedronken.

De Kerazuda groeit voornamelijk in het Zuidwesten van Bulgarije, in het dal van de Struma rivier. Er is maar weinig aanplant meer, ongeveer 7-8 ha (20 acres). Meestal worden de druiven droog gevinificeerd, een enkele wijnboer maakt er een zoete wijn van.

Product vergelijk (0)


Producten 1 to 1 uit 1 (1 pagina's)
BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2020 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design