Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven
VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven

Wijnhuis: Zagreus Winery
Druivensoort: Mavrud
Spaarpunten:
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €14,90
Excl. BTW: €12,31
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

 

Officieel de beste wijn van Bulgarije voor 2016

 

Recensie The Wine and Food Association:

8+

"Mavrud, biologisch, druiven drogen 2 maanden in de buitenlucht, 12 maanden rijping in nieuw Bulgaars eikenhout; heel veel kleur, donkere fruittonen, mooie zuren, goed sap, opwekkend, fraîcheur, goed versmolten, kruidige onderlaag, hout is goed opgenomen, veel lengte"

 

In de Top 5 nominaties voor Wijn van het Jaar.
28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016

 

 

Recensie Jancis Robinson

"Mijn felicitaties aan het wijnhuis Zagreus, die de Vinica Mavrud uit het Thracisch Laagland op de markt heeft gebracht. Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door een deel van de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië”

Combineren met krachtige gerechten

“Deze wijn smaakt inderdaad alsof hij bepaalde versterkende eigenschappen heeft. Het is in alle opzichten een stevige wijn en moet met krachtige spijzen gecombineerd worden. Ik kan me voorstellen dat hij goed gecombineerd kan worden met hoendervlees, lang gerijpt hertenvlees of een ander krachtig gerecht. Het is een fascinerende wijn met een iets teerachtige ondertoon. Hij heeft niet de smaak van de bittere kers zoals een Valpolicella Ripasso, maar hij heeft wel het pruimachtige en fluwelen karakter van – raad eens? – mavrud. Het fruit is vers, puur en smakelijk en iemand hier weet duidelijk hoe je wijn moet maken.” 

“Het wijnhuis Zagreus komt op de website ultramodern over en is gebouwd in 2004. Het heet Zagreus omdat Zagreus in de Griekse mythologie geïdentificeerd wordt met Dionysius/Bacchus. Het schijnt dat een grot in de buurt van het wijnhuis een tempel van deze wijngod is geweest. Zagreus is gecertificeerd biologisch en de bodem is meestal donker tot licht rood met een hoog ijzergehalte.”

Over Jancis Robinson

Jancis Robinson is de Grande Dame van de Engelse wijnschrijverij, OBE en Master of Wine en een van de toonaangevende autoriteiten op wijngebied in de wereld. Ze is tevens columnist voor de Financial Times. Bekend van de populaire televisieserie over wijn en spijs en van de Jancis Robinson Wine Course. Ze is de meest onderscheiden wijnschrijver aller tijden en runt een website www.jancisrobinson.com met betalende abonnees uit meer dan 70 landen.

 

Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië. De Vinica Mavrud rijpt vervolgens gedurende 15 maanden in nieuwe bulgaarse eiken barriques.

Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

 

PROEFNOTITIE

Kleur: Diep, bijna ondoorzichtig paars;
Neus: Intens, vrijwel port-achtige neus, mix van aroma's van frisse kersen, rozijnen, donkere chocolade en pruimen;
Smaak: Rijke smaak van mooi rijp fruit - pruimen, kersen, rozijnen, vleugje pure chocolade met wat fruit zoetheid. Sappig mondgevoel, met zachte maar opvallende tannines aan het eind. De relatief hoge zuurgraad houdt het fruit en alcohol goed in balans en leidt tot een mooie fluwelen finale. Zorgvuldig matching aanbevolen!

Voor jaargang, alcohol percentage en meer informatie ga naar de tab Specificatie.

 

ONDERSCHEIDINGEN EN MEDAILLES

  • GOUDEN MEDAILLE - Internationaler Bioweinpreis 2017, Duitsland;
  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • SPECIALE PRIJS BIO WIJN - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • OFFICIEEL DE BESTE BULGAARSE WIJN VOOR 2016 - DiVino Bulgarije;
  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2016;
  • IN DE TOP 5 NOMINATIES voor Wijn van het Jaar - 28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016;
  • 6e PLAATS van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2015.
  • ZILVEREN MEDAILLE  - The Balkans International Wine Competition 2014;

 

CULINAIR

Gerechten: BBQ, eendenvlees, lamsvlees (gegrilde, gebakken), pasta met tomatensaus, steak (gegrild, gebakken), hertenvlees;
Kaas: Brie, Camember, Danish Blu, Sharp Cheddar;
Temperatuur: 17-18°C

 

ONS ADVIES

Wij raden u aan deze wijn een uur van te voren te openen en te decanteren. Hierdoor komen de geuren en smaken nog beter tot zijn recht.

 

Wijn
Druivensoort(en) 100% Mavrud
Jaargang 2013
Typе droog
Alc. % 14.5
Inhoud 0,75
Houtrijping 15 maanden
Eiken vaten type 225 l nieuwe Bulgaarse eiken vaten (barriques)
Regio Beschermde Geografische Aanduiding, Thracian Valley

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tags: Mavrud

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Kom je mee?
Bulwijn op Wijnfestival Chateau voor Buren 2018 | Zondag 26 augustus

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen. We zijn er ook bij ;)

...
Onze wijnen op Gastvrij Rotterdam 2018 | 17 t/m 19 september 2018, Rotterdam Ahoy

Wijnen uit Bulgarije zijn dit jaar voor het eerst te proeven op Gastvrij Rotterdam. Er wordt een bijzondere selectie wijnen gepresenteerd, speciaal ontwikkeld voor de horeca uit het midden- en hoogsegment.

...
Bulwijn op de Integratiedag Aachen | Zondag 2 September, Aachen, Duitsland

De integratiedag in Aachen vindt jaarlijks plaats met diverse culturele tentoonstellingen, presentaties en sport. Met genoegen dragen we dit jaar bij aan het evenement met een leerzame presentatie en een aantal bijzondere wijnen uit Bulgarije.

...
Bulwijn op De Nederlandse Wijnfeesten 2018 | 28, 29 en 30 september, Groesbeek

Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Kom je mee feesten?

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2018 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design