Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven
VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven VINICA MAVRUD BIO | Ingedroogde druiven

Wijnhuis: Zagreus Winery
Druivensoort: Mavrud
Spaarpunten:
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €18,50
Excl. BTW: €15,29
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

 


Officieel de meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel …


LAATSTE RECENSIES



 


Jaargangen lopen door, kwaliteit blijft ...


 

Onze VINICA Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino, een organisatie die zich bezig houdt met professionele wijn beoordelingen in Bulgarije.

De Vinica behoort weer tot de beste Bulgaarse wijnen – 3e plaats in de TOP 50 van Bulgarije voor 2019. En dit is niet alles. Daarnaast heeft de Vinica nog één wedstrijd gewonnen en is officieel verklaard De Beste Bulgaarse wijn van een autochtone druif. De druif heet Mavrud en komt uit de Thracische laagvlakte /Thracian Lowlands/. De wijnmakers van Zagreus Winery wisten weer wel het beste uit de Mavrud te halen...



Officieel de beste wijn van Bulgarije voor 2016


Recensie The Wine and Food Association | Amsterdam:

8+

"Mavrud, biologisch, druiven drogen 2 maanden in de buitenlucht, 12 maanden rijping in nieuw Bulgaars eikenhout; heel veel kleur, donkere fruittonen, mooie zuren, goed sap, opwekkend, fraîcheur, goed versmolten, kruidige onderlaag, hout is goed opgenomen, veel lengte"


In de Top 5 nominaties voor Wijn van het Jaar.
28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016


Recensie Jancis Robinson

"Mijn felicitaties aan het wijnhuis Zagreus, die de Vinica Mavrud uit het Thracisch Laagland op de markt heeft gebracht. Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door een deel van de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië”

Combineren met krachtige gerechten

“Deze wijn smaakt inderdaad alsof hij bepaalde versterkende eigenschappen heeft. Het is in alle opzichten een stevige wijn en moet met krachtige spijzen gecombineerd worden. Ik kan me voorstellen dat hij goed gecombineerd kan worden met hoendervlees, lang gerijpt hertenvlees of een ander krachtig gerecht. Het is een fascinerende wijn met een iets teerachtige ondertoon. Hij heeft niet de smaak van de bittere kers zoals een Valpolicella Ripasso, maar hij heeft wel het pruimachtige en fluwelen karakter van – raad eens? – mavrud. Het fruit is vers, puur en smakelijk en iemand hier weet duidelijk hoe je wijn moet maken.” 

“Het wijnhuis Zagreus komt op de website ultramodern over en is gebouwd in 2004. Het heet Zagreus omdat Zagreus in de Griekse mythologie geïdentificeerd wordt met Dionysius/Bacchus. Het schijnt dat een grot in de buurt van het wijnhuis een tempel van deze wijngod is geweest. Zagreus is gecertificeerd biologisch en de bodem is meestal donker tot licht rood met een hoog ijzergehalte.”

Over Jancis Robinson

Jancis Robinson is de Grande Dame van de Engelse wijnschrijverij, OBE en Master of Wine en een van de toonaangevende autoriteiten op wijngebied in de wereld. Ze is tevens columnist voor de Financial Times. Bekend van de populaire televisieserie over wijn en spijs en van de Jancis Robinson Wine Course. Ze is de meest onderscheiden wijnschrijver aller tijden en runt een website www.jancisrobinson.com met betalende abonnees uit meer dan 70 landen.


 

PROEFNOTITIE

Kleur: Diep, bijna ondoorzichtig paars;
Neus: Intens, vrijwel port-achtige neus, mix van aroma's van frisse kersen, rozijnen, donkere chocolade en pruimen;
Smaak: Rijke smaak van mooi rijp fruit - pruimen, kersen, rozijnen, vleugje pure chocolade met wat fruit zoetheid. Sappig mondgevoel, met zachte maar opvallende tannines aan het eind. De relatief hoge zuurgraad houdt het fruit en alcohol goed in balans en leidt tot een mooie fluwelen finale. Zorgvuldig matching aanbevolen!

Voor jaargang, alcohol percentage en meer informatie ga naar de tab Specificatie.


AANVULLENDE INFORMATIE

Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras Mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië. De Vinica Mavrud rijpt vervolgens gedurende 15 maanden in nieuwe bulgaarse eiken barriques.

Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.


CULINAIR

Gerechten: BBQ, eendenvlees, lamsvlees (gegrilde, gebakken), pasta met tomatensaus, steak (gegrild, gebakken), hertenvlees;
Kaas: Brie, Camember, Danish Blu, Sharp Cheddar;
Temperatuur: 17-18°C


ALLE ONDERSCHEIDINGEN EN MEDAILLES OP EEN RIJ
 

  • BEST LOCAL GRAPE WINE 2019 /huidige jaargang 2017/ - DiVino, Bulgarije;
  • 3e PLAATS van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019 /huidige jaargang 2017/ DiVino, Bulgarije;
     
  • RECENSIE PERSWIJN: ZEER GOED
  • DE BESTE WIJN VAN BULGARIJE VOOR 2016 - DiVino, Bulgarije;
  • GOUDEN MEDAILLE - Internationaler Bioweinpreis 2017, Duitsland;
  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • SPECIALE PRIJS BIO WIJN - Concours Mondial de Bruxelles 2017;
  • GOUDEN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2016;
  • RECENSIE The Wine and Food Association: 8+
  • IN DE TOP 5 NOMINATIES voor Wijn van het Jaar - 28e Proefschrift Wijnconcours, Amsterdam 2016;
  • 6e PLAATS van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2015.
  • ZILVEREN MEDAILLE  - The Balkans International Wine Competition 2014;

ONS ADVIES

Wij raden u aan deze wijn een uur van te voren te openen en te decanteren. Hierdoor komen de geuren en smaken nog beter tot zijn recht.


 

Wijn
Druivensoort(en) 100% Mavrud
Jaargang 2018
Typе droog
Alc. % 14.5
Inhoud 0,75
Houtrijping 15 maanden
Eiken vaten type 225 l nieuwe Bulgaarse eiken vaten (barriques)
Regio Beschermde Geografische Aanduiding, Thracian Valley

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tags: Mavrud

BETAALMETHODEN
OVERAL IN DE EU EN HET VK
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2022 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design