Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Het Bulgaarse Terroir

 

De unieke geografische ligging …

Gelegen in de Balkan, aan de Middellandse Zee tussen Italië en Turkije en tegelijkertijd aan de Zwarte Zee, geniet wijnland Bulgarije volop van de criteria die de gerenommeerde bodems typeren. Bulgarije ligt op dezelfde breedte als de meest bekende wijnstreken van de Oude Wereld in Frankrijk, Italië en Spanje.

 

De combinatie van twee klimaten …

Het klimaat in Bulgarije wordt sterk beïnvloed door de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en het Balkangebergte (600-3000 meter hoog). De combinatie van twee klimaten – gematigd continentaal en mediterraan klimaat zorgen voor zuurheid (frisheid) en concentratie door de meer dan 200 dagen per jaar blootstelling aan de zon, en geeft de Bulgaarse bodem haar typische karakter van kracht en finesse.

In Noord-Bulgarije heerst een uitgesproken landklimaat, met hete zomers en strenge winters. Aan de zuidzijde van het Balkangebergte, dat voor een duidelijke klimaatscheiding zorgt, heerst een zachter klimaat en vertoont het steeds meer mediterrane trekjes. De winters zijn koud met gemiddelde dagtemperaturen van -2°C in het noorden tot +2°C in het zuiden. In de zomer loopt de temperatuur op tot gemiddeld 23°C in het noorden en 35°C in het zuiden. De gemiddelde temperatuur van april tot september is 23°C. Langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen in de maanden juli en augustus tegen de 30°C. Gelukkig zorgt de zeewind dan voor wat verkoeling en worden de nachten geregeld door een onweer opgefrist. De meeste neerslag valt aan het begin van de zomer. De neerslag bedraagt gemiddeld 600 mm per jaar, in de bergen 1000 mm per jaar, vaak in de vorm van sneeuw.

 

De warme winden …

De warme winden die vanuit de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee over de vlaktes blazen verwarmen de luchtmassa, die vervolgens opstijgt en plaats maakt voor frisse, uit de bergen afkomstige luchtmassa’s. Die zullen neerdalen over de Thracische valley en oefenen zo een sanerende en drainerende invloed uit op de wijnvelden. Hiermee wordt de ontwikkeling van ziektes tegengegaan.

 

Het veelvoud…
 
Het veelvoud aan microklimaten (de bergen en de valleien van Bulgarije houden luchtmassa’s vast en doen ze circuleren, waardoor er klimatologische nuances ontstaan tussen zones die relatief dicht bij elkaar liggen) biedt een rijk palet aan aroma’s, afhankelijk van plaats en gekozen assortiment wijnstokken.
 
 
De rijkdom …
 
De rijkdom van de ondiepe grond gelegen aan de voet van de bergen of in de heuvels (krijteerdgronden, chernozem) in combinatie met de ondergrond (sedimentaire kalk- en zandsteenlagen) vergemakkelijken een diepe beworteling van de wijnstokken en de waterdrainage.
 
 
De Bulgaarse autochtone druivensoorten …  
 
De typisch Bulgaarse druivensoorten hebben een specifiek karakter en authenticiteit. De voornaamste soorten zijn: Mavrud,  Rubin (kruising van Nebbiolo & Syrah), Broad Leaved Melnik Vine, Melnik 55 (Early Melnik Vine), Gamza, Pamid, Misket, Dimyat.
 
Lees meer... over de bulgaarse autochtone druivenrassen.

 

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design