Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Inheemse druiven van Bulgarije

 

Mavrud is een traditioneel Bulgaars rood wijndruivenras. Het is een van de oudste en beschouwd als een van de waardevolste plaatselijke rassen van de hoogste kwaliteit. De wijn van Mavrud heeft een diepe robijnrode kleur, voldoende gehalte van tannines en zuren en een specifieke en heel aangename geur met tonen van bramen en rijpe moerbeien. Deze wijn ontwikkelt zich voortreffelijk in contact met eikenhout waardoor hij een rijk, complex aroma en een diepe, harmonische smaak verkrijgt. De Mavrud wijnen hebben een goed verouderingspotentiaal.

 

Gamza is een typisch Bulgaarse druivensoort en wordt voornamelijk verbouwd in het noorden van het land. De beste wijnen van dit ras komen uit Suhindol, Novo selo, Pavlikeni en Pleven. De Gamza heeft een lichte, zachte structuur en heeft weinig kruidigheid en een diep rode kleur. De wijnen van de druif hebben een fruitige smaak, frisheid en een robijn rode kleur. In het aroma van de wijn komen bramen, bosbessen en kruidnagel naar boven.

 

 
 

Rubin is een druivenras dat is ontstaan door de kruising van de Syrah en de Nebbiolo. De wijnen onderscheiden zich door hun donkerrode kleur, extraheerbaarheid en goede, harmonische smaak met nuancen van bosbessen, bramen en viooltjes. De wijnen van de Rubin druif hebben een goed verouderingspotentiaal.

 

 

Melnik is een laat rijpend druivenras, dat in kleine hoeveelheden uitsluitend in Bulgarije geteeld wordt. De jonge wijnen onderscheiden zich door hun verzadigde kersenkleur, intensieve geur waarin de kersentoon domineert, voldoende diepte en karakteristieke kruidigheid. Ze ontwikkelen zich heel goed in contact met eikenhout. De houtgelagerde wijnen van de Melnik druif vallen door een rijk, complex aroma op waarin je interessante tonen van tabak en leer proeft. De smaak is zacht, fruitig en karakteriseert zich met bewaarde frisheid.
 

 

Ruen is een uiterst zeldzame kruising tussen Melnik (Broad Leaved Melnik Vine) en Cabernet Sauvignon, erkend als een apart druivenras in 1964. De Ruen, net zoals de Rubin druif, wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.

 

Pamid is ook een van de meest geteelde van de inheemse blauwe druivensoorten van Bulgarije. Hij maakt lichte, fruitige, snel te drinken rode wijnen.

 

 

 

 

 

Dimyat is een typisch Bulgaarse druivensoort voor de productie van witte wijn. Het is in Bulgarije een druif die veel is aangeplant. De wijnen van dit ras zijn vaak niet helemaal droog. In de geur en smaak komen ananas, abrikozen en tropisch fruit naar voren.


 

 

 

 

Tamianka is een vroeg rijpende druivensoort dat in dichte clusters van middelgrote omvang groeit. Geteeld ook in Midden-en Oost-Europa. Voor een goede wijnproductie moet de opbrengst beperkt worden vanwege de neiging tot lage zuurgraad. De Tamianka geeft hoofdzakelijk snel te drinken, gemiddeld intens halfdroge witte wijnen. Uitstekend te mengen met wijnen van aromatische Muscat-achtige smaakprofiel.

 

 

Kerazuda is een inheemse Bulgaarse druivensoort geteeld alleen maar in het Zuidwesten van Bulgarije, in het dal van de Struma rivier. Hij geeft vrij eenvoudige, zachte witte wijnen die voornamelijk in eigen land worden gedronken. Meestal wordt de Kerazuda druif droog gevinificeerd.

 

 

 

 

 

Vrachanski Misket

 

 

 

 

 

 

Markovski Misket

 

 

 

 

 

 

 

Rode Misket

 

 

 

 

 

 

Kailashki Misket

 

 

 

 

 

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design