Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Damianitza Winery

 

Al meer dan een halve eeuw produceert Damianitza wijn gemaakt uit de meest exquise druiven, die in de ongerepte gebieden vlakbij de Bulgaarse zuid-grens groeien, in de regio van Sandanski, Struma Vallei. Damianitza benadrukt controle gedurende het hele productieproces - van binnenkomende materialen door productie tot marketing, distributie en het gebruik, waar special voorrang is gegeven aan de kwaliteit.

De wijngaarden van Damianitza winery bevinden zich in zuidwest Bulgarije en zijn gevestigd in de Struma vallei. Een stukje Bulgarije waar de natuur wonder- schone en maagdelijke indrukken achterlaat. Vanwege het ontbreken van menselijke en industriële activiteiten gedurende de laatste decennia is hier niets veranderd. Het is een paradijs vrij van vervuiling met heuvelachtige terreinen van vulkanische oorsprong, waar men stelt dat de wijnstokken gratis groeien en genieten van de zon... Klimatologisch gezien heeft het hier veel weg van het mediterrane klimaat waarbij een verkoelende bries het zelden laat afweten. Kortom, optimale condities die aan de basis staan van een wijngebied in sterke opkomst. Dit is ook het kleine stukje Bulgarije waar de vroegere wereld van socialisme en kapitalisme werd gescheiden. De primaire grens van Bulgarije en de belangrijkste grens met de zuidelijke buren bevindt zich hier en werd slechts gescheiden in een strook van nog geen 10 kilometer. Tijdens de koude oorlog probeerden velen langs deze weg het communisme te ontvluchten. Tegenwoordig worden er in dit vergeten stukje Bulgarije tussen de staatsgrenzen hoogstaande kwaliteitswijnen geboren. Dat dit gebied herinneringen oproept mag dus voor zich spreken, maar dat er een beeldspraak is ontstaan die dit allesomvattende verhaal in enkele woorden samenvat verrast ten zeerste. Metaforisch gezien staat het gebied nu bekend als NO MAN’S LAND.

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design