Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Katarzyna Estate

 

 

Katarzyna Estate werd gevestigd in 2006. Het ligt op dezelfde breedte als vele andere wereldberoemde wijnstreken. De plaats van het landgoed is uniek omdat het zich in het vroegere grensgebied, het zogenaamde No Man’s Land, tussen Bulgarije en Griekenland bevindt in het zuidoosten van Bulgarije - een ongerept natuurgebied, niet veranderd door de menselijke activiteit tijdens de laatste decennia.
 
De wijnmakerij beslaat een oppervlakte van 10 000 vierkante meter op 3 niveaus en is gebouwd op een natuurlijke heuvel. Deze technologie maakt mogelijk dat het productieproces vooral door de zwaartekracht gebeurt met een minimaal gebruik van pompen, wat voor de zachtheid van de wijnen en hun hoge kwaliteit borg staat.
 
Het klimaat is gematigde continentaal met mediterrane invloed. Een belangrijke karakteristiek die hier de ontwikkeling van de wijngaarden begunstigt, zijn de warme winden die tussen de berg Sakar en de oostelijke Rodopi blazen. Typisch voor het gebied zijn de warme zomer en de milde winter (de temperaturen in januari dalen zelden onder 1°C), de relatief kleine jaarlijkse temperatuurafwijkingen, het neerslagmaximum in de periode herfst/winter evenals de afwezigheid van een vast sneeuwdek ‘s winters. De zonnige, warme en vrij lange herfst is perfect voor de goede rijping van de druiven. Het landgoed Katarzyna bevindt zich in het gebied met het grootste aantal uren zonneschijn in Bulgarije. De cumulatieve temperatuur tijdens de vegetatieperiode overschrijdt 4000°C. 
 
De wijnbereidingsfilosofie van het landgoed Katarzyna houdt in dat de wijn in de wijngaard wordt geboren en de zorg ervoor pas gedragen moet worden in de kelder. De bedoeling is om door traditionele wijnbereidingstechnieken te gebruiken uitdrukking te geven aan het unieke terroir van de wijngaarden en wijnen te creëren die de elegantie en voortreffelijkheid van de oude wereld in zich dragen en het zuiverste evenwicht van vrucht, zuurheid, eik en tannine onthullen. Bovendien is de wijnmakerij in zijn laatste jaar van het certificeringsproces voor organische productie. Dit garandeert dat de druiven op een duurzame manier worden behandeld.      
 
Katarzyna Estate bezit 550 hectare wijngaarden gelegen in een van de beste wijnstreken van Bulgarije. De verschillende variaties en de klonen van Merlot, Cabernet Sauvignion, Syrah, Cabernet Frank, Malbec, Tempranillo, Carmenere, Mavrud Chardonnay, Sauvignion Blanc, Semillon, Viognier, Muskat en Traminer zijn zorgvuldig geselecteerd om volkomen te passen bij de klimaateigenschappen en de structuur en het type van de bodems. Dit alles met als doel om het terroir van het gebied maximaal te ontplooien. De plantdichtheid bedraagt 4130 wijnstokken per ha met 2.20 m afstand tussen de rijen en 1.10 m tussen de planten. De wijnstokken worden langs dubbele draad geleid. Door de toepassing van moderne wijnbouwpraktijken, een irrigatiesysteem en een dynamisch loofwandbeheer wordt gestreefd naar een uitgebalanceerde opbrengst om het beste van de wijngaarden te krijgen.
 
Moderne uitrusting, laboratoriumanalyse en nieuwe barriques zijn wel gebruikt, maar de echte resultaten komen uit het werk van het geïnspireerde team van de wijnmakerij, dat zijn kennis, vaardigheden en ervaring met grote hartstocht ten uitvoer brengt. 
 
De druiven worden met de hand geplukt bij hun optimale technologische rijpheid. Gebruikt worden uitsluitend gezonde, zorgvuldig geselecteerde trossen. De gisting neemt in 10 m3 en 15 m3 roestvrije staaltanks en in 400 liter Franse eiken vaten plaats.
 
De wijnen verouderen in nieuwe Franse eiken vaten (barriques), die regelmatig opgevuld worden. Men speurt naar kwalitatieve veranderingen wegens het contact tussen de wijn en de eik. Het werd geëxperimenteerd met verschillende soorten eiken van verschillende gebieden met verschillend niveau van roosteren. Na de botteling veroudert de wijn verder in een ondergrondse tunnel bij een constante temperatuur van 14° C en luchtvochtigheid van 75%. 
 
De fresco’s op vele van de muren van de kelder beelden de ontmoeting van de Mysteriën van Dionysos en Eleusis met hun Thrakische wortels af. Katarzyna is een echte brug tussen wijn en kunst, het is een inspiratie voor het creatieve werk van iedereen die de geur van zijn wijngaarden heeft ontdekt en de wijnelixers van de kelder heeft geproefd.

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design