Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Katarzyna Estate

 

 

Katarzyna Estate werd gevestigd in 2006. Het ligt op dezelfde breedte als vele andere wereldberoemde wijnstreken. De plaats van het landgoed is uniek omdat het zich in het vroegere grensgebied, het zogenaamde No Man’s Land, tussen Bulgarije en Griekenland bevindt in het zuidoosten van Bulgarije - een ongerept natuurgebied, niet veranderd door de menselijke activiteit tijdens de laatste decennia.
 
De wijnmakerij beslaat een oppervlakte van 10 000 vierkante meter op 3 niveaus en is gebouwd op een natuurlijke heuvel. Deze technologie maakt mogelijk dat het productieproces vooral door de zwaartekracht gebeurt met een minimaal gebruik van pompen, wat voor de zachtheid van de wijnen en hun hoge kwaliteit borg staat.
 
Het klimaat is gematigde continentaal met mediterrane invloed. Een belangrijke karakteristiek die hier de ontwikkeling van de wijngaarden begunstigt, zijn de warme winden die tussen de berg Sakar en de oostelijke Rodopi blazen. Typisch voor het gebied zijn de warme zomer en de milde winter (de temperaturen in januari dalen zelden onder 1°C), de relatief kleine jaarlijkse temperatuurafwijkingen, het neerslagmaximum in de periode herfst/winter evenals de afwezigheid van een vast sneeuwdek ‘s winters. De zonnige, warme en vrij lange herfst is perfect voor de goede rijping van de druiven. Het landgoed Katarzyna bevindt zich in het gebied met het grootste aantal uren zonneschijn in Bulgarije. De cumulatieve temperatuur tijdens de vegetatieperiode overschrijdt 4000°C. 
 
De wijnbereidingsfilosofie van het landgoed Katarzyna houdt in dat de wijn in de wijngaard wordt geboren en de zorg ervoor pas gedragen moet worden in de kelder. De bedoeling is om door traditionele wijnbereidingstechnieken te gebruiken uitdrukking te geven aan het unieke terroir van de wijngaarden en wijnen te creëren die de elegantie en voortreffelijkheid van de oude wereld in zich dragen en het zuiverste evenwicht van vrucht, zuurheid, eik en tannine onthullen. Bovendien is de wijnmakerij in zijn laatste jaar van het certificeringsproces voor organische productie. Dit garandeert dat de druiven op een duurzame manier worden behandeld.      
 
Katarzyna Estate bezit 550 hectare wijngaarden gelegen in een van de beste wijnstreken van Bulgarije. De verschillende variaties en de klonen van Merlot, Cabernet Sauvignion, Syrah, Cabernet Frank, Malbec, Tempranillo, Carmenere, Mavrud Chardonnay, Sauvignion Blanc, Semillon, Viognier, Muskat en Traminer zijn zorgvuldig geselecteerd om volkomen te passen bij de klimaateigenschappen en de structuur en het type van de bodems. Dit alles met als doel om het terroir van het gebied maximaal te ontplooien. De plantdichtheid bedraagt 4130 wijnstokken per ha met 2.20 m afstand tussen de rijen en 1.10 m tussen de planten. De wijnstokken worden langs dubbele draad geleid. Door de toepassing van moderne wijnbouwpraktijken, een irrigatiesysteem en een dynamisch loofwandbeheer wordt gestreefd naar een uitgebalanceerde opbrengst om het beste van de wijngaarden te krijgen.
 
Moderne uitrusting, laboratoriumanalyse en nieuwe barriques zijn wel gebruikt, maar de echte resultaten komen uit het werk van het geïnspireerde team van de wijnmakerij, dat zijn kennis, vaardigheden en ervaring met grote hartstocht ten uitvoer brengt. 
 
De druiven worden met de hand geplukt bij hun optimale technologische rijpheid. Gebruikt worden uitsluitend gezonde, zorgvuldig geselecteerde trossen. De gisting neemt in 10 m3 en 15 m3 roestvrije staaltanks en in 400 liter Franse eiken vaten plaats.
 
De wijnen verouderen in nieuwe Franse eiken vaten (barriques), die regelmatig opgevuld worden. Men speurt naar kwalitatieve veranderingen wegens het contact tussen de wijn en de eik. Het werd geëxperimenteerd met verschillende soorten eiken van verschillende gebieden met verschillend niveau van roosteren. Na de botteling veroudert de wijn verder in een ondergrondse tunnel bij een constante temperatuur van 14° C en luchtvochtigheid van 75%. 
 
De fresco’s op vele van de muren van de kelder beelden de ontmoeting van de Mysteriën van Dionysos en Eleusis met hun Thrakische wortels af. Katarzyna is een echte brug tussen wijn en kunst, het is een inspiratie voor het creatieve werk van iedereen die de geur van zijn wijngaarden heeft ontdekt en de wijnelixers van de kelder heeft geproefd.

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design