Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Logodaj Winery

Logodaj Winery is een modern wijnbedrijf dat nieuwe technologieën verenigt met de lokale tradities voor de productie van kwaliteitswijnen. Het kende een sterke vooruitgang sinds 1996 toen het bedrijd door drie ambitieuze jongens, Malin Shirokanski, Nedyalko Levuliev en Petar Drosanski, tot particuliere onderneming werd omgevormd. Na een paar jaar schakelden zij over op het maken van topkwaliteit wijnen in kleine hoeveelheden en van vooral typisch bulgaarse druivenrassen.

De Struma River Valley, waar het dorp van Logodaj en zijn gelijknamige wijn makerij zijn verscholen, ligt in de heuvelachtige spleten van Zuid-West Bulgarije. Het is er warmer en zonniger dan in de rest van het land en daarmee de ideale plaats voor het verbouwen van de inheemse druiven Melink, Rubin, Ruen en Kerazuda. Het wijnhuis beschikt over een bovengronds deel dat ruim voorzien is van roestvrij stalen tanks (staan in voor de diverse technologische processen) en een moderne botteling lijn. In het ondergrondse deel liggen nieuwe vaten (barique 225 liter) van Franse, Amerikaanse en Bulgaarse eik.

Wijnmakerij Logodaj is een vooraanstaande producent van hoge kwaliteit witte en rode wijnen die worden gepresenteerd in kleine hoeveelheden. De kracht van dit bedrijf schuilt duidelijk in het wijn maken en niet noodzakelijkerwijs in de druiventeelt. De drie mannen hebben dan ook besloten druiven van lokale kwekers op te kopen. Zo verzekeren zij zich van de optimale kwaliteit en de rijpheid van de grondstoffen, en tegelijkertijd helpen zij de lokale mensen, waardoor een eeuwenoude traditie wordt in stand gehouden. Hun wijnen worden vaak naar aanleiding van lokale wedstrijden tot de beste uitgeroepen onder de Bulgaarse wijnen.

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design