Geproefd door Mariëlla Beukers
Zagreus White Mavrud BIO
"Van de donkere, tanninerijke inheemse kwaliteitsdruif mavrud weten ze bij Zagreus een mooie ‘blanc de noir’ te maken. En hij is ook nog eens biologisch. Aroma’s van peer en meloen, fruitig, met een lekker amandelbittertje. Zwoele fruitige aanzet, frisse zuren, droge afdronk. Mooi geheel, verrassend anders."
Naar de Zagreus White Mavrud BIO >>
Zagreus Premium Reserve Mavrud
"Van het hypermoderne bedrijf Zagreus komt ook deze sappige ‘gewone’ Mavrud. Aroma’s van rode bessen, kersen en kaneel. Hoge zuren, lichte tannines, soepel en vrolijk. Schoon, fris en aangenaam. Geen zwaargewicht, iets speciaals voor alledag."
Naar de Zagreus Premium Reserve Mavrud >>
Vinica Mavrud, Zagreus Winery
"Mavrud bevalt mij wel: opnieuw een mooie wijn, gemaakt van druiven die enige maanden buiten te drogen hebben gelegen. Chocolade en rozijnen in de neus, met wat specerijen. De smaak is zoet en tegelijk fris, vol en fruitig. ."
Naar de Vinica Mavrud, Zagreus winery >>
Uniqato Rubin
"In 1961 kwam rubin voor het eerst op de markt; deze Bulgaarse kruising van syrah en nebbiolo levert volle, zachte wijnen. Uniqato geurt naar kersen en zwart fruit en is fruitig en zacht in de mond. Milde zuren, matige tannines, met wat laurier in de afdronk. Een keurige wijn, maar iets te lief voor mijn smaak."
REDARK
"Een blend van rubin, ruen (eveneens een jonge kruising) en cabernet sauvignon. Heeft een forse dot zuurstof nodig voordat de complexe aroma’s loskomen. Elegante wijn, veel body, frisse zuren. In de afdronk nog wat stroeve tannines. Verder een goede, prettig drinkbare wijn."