Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com

Terra Tangra Winery

 


 

Terra Tangra werd opgericht in 1999. De wijngaarden zijn gelegen op de zuidwestelijke hellingen van de Sakar-gebergte en langs de Maritsa-rivier, Thracische vallei, Bulgarije. Het wijnhuis produceert een brede selectie rode, witte en rosé wijnen - cépagewijnen en assemblagewijnen, inclusief gelimiteerde boetiekseries. Terra Tangra is breed erkend om zijn unieke en prijswinnende wijnen en is de eerste Bulgaarse biologisch gecertificeerde wijngaard.

De combinatie van terroir en expertise van de oenologen van Terra Tangra onder leiding van de wereldberoemde Xavier Meade (opvolger van een familie met eeuwenoude wijntradities uit de St. Emilion-regio, Bordeaux, Frankrijk) trekt snel de aandacht van internationale experts en wijnkenners. De wijnen van Terra Tangra hebben een indrukwekkend groot aantal prijzen gewonnen - gouden, zilveren en bronzen medailles uit verschillende prestigieuze wijsconcoursen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, China, Japan, Canada, België, VK, Rusland, enz.


 

 

TERROIR & DUIVENRASSEN

De wijngaarden van Terra Tangra strekken zich uit op over 400 hectare. De vele zonnige dagen gedurende het jaar, de constante wind en de schaarse regenval in combinatie met de zuidelijke blootstelling zorgen voor uitstekende condities voor het verbouwen van druiven en de productie van wijn. Terra Tangra produceert wijn van geselecteerde druivensoorten, o.a. Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc, Mavrud, Melnik, Rubin en Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer, Semillon, Tamianka.

De verscheidenheid aan terroirs stelt Terra Tangra in staat om het beste te halen uit de verschillende druivensoorten. De wijngaarden zijn verdeeld in drie microregio's: afgebroken graniet voor de Merlot die de hoogste prijs voor Bulgaarse wijnen won - Golden Rhyton Award; Kastanjebruin met een grove structuur voor de Cabernet Sauvignon die de wereldberoemde wijnschrijver Andrew Jefford "The Best Bulgarian Varietal Wine" noemde op de pagina's van Financial Times kort nadat de wijn werd gelanceerd; Zandgrond voor Chardonnay en Sauvignon Blanc. Dankzij de natuurlijke hulpbronnen en de inspanningen van het team van landbouwwetenschappers worden alle Terra Tangra-wijnstokken op een milieuvriendelijke manier geteeld en elke stap tot fles is afgestemd op de vereisten voor wijnproductie met behoud van bio- diversiteit (bv. alleen houten palen worden gebruikt in de wijngaarden en alle schadelijke chemicaliën worden strikt vermeden). Het Europese certificaat voor biologische wijnbouw en de gouden medailles van Mundus Vini BioFach in Nürnberg, Duitsland bevestigde de positie van Terra Tangra als de eerste Bulgaarse biologische wijnproducent.


 

 

BENAMING

Alle wijnen van Terra Tangra dragen de benaming Beschermde Geografische Aanduiding Thracische Vallei, subregio Sakar Mountain Vineyards. Een aantal archeologische vondsten in de regio bewijzen dat deze gebergte ongeveer 3000 jaar geleden de bakermat van de wijnproductie was. De belangrijkste voordelen van Terra Tangra zijn gebaseerd op de natuurlijke rijkdom van de regio - een gunstige mix van klimaatomstandigheden, diverse grondsoorten en de gunstige geografische locatie. Dankzij de milde winter en hete zomer, de constante zachte wind uit de Zwarte Zee, de zuidelijke ligging van de wijngaarden en de bodem die rijk is aan mineralen is Terra Tangra in staat om zowel zwaardere als elegante fruitige wijnen te produceren die fascineren door hun specifieke aroma's en smaakkwaliteiten.


 

 

WIJN MAKEN

De wijngaarden worden zorgvuldig gecontroleerd om het begin van de oogst precies te kunnen bepalen. De druiven worden met de hand geplukt, in kratten geplaatst en gesorteerd. Alleen de beste druiven worden gebruikt. Na het verwijderen van de stam wordt elke partij afzonderlijk gevinifieerd met behulp van traditionele technieken, gecontroleerde temperatuur en duur van de fermentatie. De intensiteit en intervallen van koeling worden voor elk vat afzonderlijk bepaald. Zorgvuldige blending zorgt voor de kwaliteit en identiteit van elke oogst. De uiteindelijke blend is een combinatie van de beste eigenschappen van de verschillende componenten. Sommige ogenschijnlijk ondefinieerbare elementen uit verschillende partijen onthullen hun opmerkelijke eigenschappen pas na nauwgezette vermenging in specifieke verhoudingen. Fermentatie vindt plaats op de klassieke manier - met aandacht voor elk detail en zorgvuldig bewaren en extraheren van de natuurlijke fenolen van de druiven. De wijnen rijpen in Franse eiken vaten - elke wijn voor een vooraf bepaald periode, terwijl sedimenten periodiek worden verwijderd. Het bottelen gebeurt in de wijnkelder, wat voor grondig toezicht zorgt op de algehele productiecyclus.


 

 

TRENDS & ONTWIKKELINGEN

Terra Tangra zet zijn streven naar uitmuntendheid voort door niet alleen de bekende smaken aan te bieden, maar ook nieuwe verbeterde ervaringen.
De wijnproductie van het bedrijf is in lijn met de laatste trends en smaakvoorkeuren in Europa.

In tijden wanneer het concept van urbanisatie afneemt, zijn we steeds meer op zoek naar natuurlijk en gezond voedsel. In lijn met deze voortdurende trend worden de wijngaarden van Terra Tangra strikt biologisch geteeld en onderhouden.

Als innovatieve wijnproducent investeert Terra Tangra continue in nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Er wordt gebruik gemaakt van Vino-Lok glaskurk (glas-op-glas sluiting) voor de witte, rosé en bepaalde rode wijnen. Zo bewaren de wijnen hun smaakkwaliteiten veel langer en
worden het aroma en de smaak niet beïnvloed door de afsluiting. De glasdop zorgt verder voor 100% veilige opslag en lossen op natuurlijke wijze alle problemen op die met kurk of TCA te maken hebben.


 

VISIE

Terra Tangra hecht veel waarde aan het vertrouwen van zijn klanten, verdiend door constante kwaliteit, deskundige combinatie van tradities en innovaties, zorgvuldig blenden om ​​rijkere en mooiere wijnen te garanderen en aandacht voor details. Het bedrijf is en blijft voortdurend op zoek naar optimalisatie van zijn productieprocessen in het streven naar de perfecte balans tussen kwaliteit en onderscheidende producten.

 


BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
WIN A HOLIDAY

Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
 

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2024 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design