Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Recensie VIA DIAGONALIS Selected Red, Wijngekken

 

VIA DIAGONALIS Selected Red 2009
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Wijnland Bulgarije laat zich steeds vaker zien met uitstekende kwaliteitswijnen.
Vlezige en sappige wijn. Rijk en goed vol. Indrukwekkend. Een zilveren medaille voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!
       
Van de Castra Rubra Winery komt deze Via Diagonalis. Het wijnhuis is gelegen in de zuidoostelijke hoek van Bulgarije, dichtbij de Turkse en Griekse grens. De persoon die zich bezighoudt met de vinificatie en het team van jonge wijnmakers van Castra Rubra leidt, is de welbekende Michel Rolland.
Deze rode wijn is een blend van verschillende druivensoorten. Zowel mondiale als inheemse soorten, namelijk 55 procent Merlot, 35 procent Cabernet Sauvignon, 5 procent Rubin en 5 procent Mavrud. De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken barriques liggen rijpen, om daarna in de robuuste fles te verdwijnen. Om het inleidend verhaal compleet te maken: 14,5 procent alcohol en een kurkafsluiting.
VIA DIAGONALIS Selected Red 2009
Een diepe tomaatrode kleur, vol en iets ontwikkeld bruinrood in de rand.
Een fraaie open neus: bosbessen, moerbei, leer en pepermunt. Ook wat stallucht en kruiden. Complex en mooi!
Rond en intens op de tong. Zwarte peper, chocolade en cacao. Donker fruit van bramen en zwarte kersen. Stevig van body met fijne geïntegreerde zuren die voor de nodige frisheid en balans zorgen.
Vlezige en sappige wijn. Rijk en goed vol. Indrukwekkend. Een zilveren medaille voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!
 
 
BETAALMETHODEN
OVERAL IN DE EU EN HET VK
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.nl


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.nl | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.nl

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar. 

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2022 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design