Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Vinoblog.nl wijnen

 

SUNNY HILL MELNIK

"Net als mavrud, die andere inheemse druif waarmee Bulgarije campagne voert op het internationale wijntoneel. Maar shiroka melnishka – broad-leaved vine of melnik – is de meest serieuze van de twee, vernoemd naar het gelijknamige dorpje in het zuidwesten van Bulgarije, dichtbij de Griekse grens. Een stokoude druif die ferme wijnen geeft.

Zo blijkt.

De Sunny Hill ruikt naar puur, geurig en donker fruit met een zoet-zuur glazuurlaagje. Het referentiebeeld dat mij gelijk te binnen schiet: Australische shiraz. Laurier gaat er ook in rond. Wat choco. En bij het terugtrekken van de neus uit het glas blijft er een polletje gras hangen.

De smaak van de wijn trekt deze lijn door. Een krachtige smaak, maar wel aangekleed met sappigheid, die vriendelijk door de mond spoelt. Niet al te complex is ie en al helemaal niet ingewikkeld. Wel mooie nuances van bessen, zoethout, vanille. Klein bittertje ook en tactische zuren. Behoorlijke tannine, die zich vastklampt op de tanden net voordat de wijn z’n uitgeleide aankondigt. Een bijzonder lange afdronk overigens, die het smaakplezier nog een flinke lift geeft.

Voor een typisch Bulgaarse druivensoort vind ik dat deze wijn vrij global smaakt. Die Australische shiraz laat me wat dat betreft niet los. Noteer ik als kritiekpuntje. Als enige kritiekpuntje, want de Sunny Hill is verder op alle fronten een klassewijn. En ook nog eens zeer betaalbaar (nog geen 9 euro)."

Bekijk de wijn << hier >>

Naar het hele artikel >>

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design