Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Wijngekken wijnen

 
 
ZAGREUS WHITE MAVRUD BIO /BLANC DE NOIR/ 2015
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Uit de subregio Assenovgrad komt deze witte wijn, gemaakt uit blauwe druiven. Het druivensap is onmiddellijk geperst om kleuring te vermijden. Door het contact met de schillen tot een minimum te beperken krijg je uit de blauwe Mavrud een witte wijn met een alcoholpercentage van 12,5 procent.
Deze jonge witte wijn is geproduceerd door Zagreus Winery. Dit bedrijf bevindt zich in de Thracische vallei in Zuid-Bulgarije, in de buurt van Plovdiv en Assenovgrad. Het bedrijf is eigendom van de familie Kostadinov. Zagreus Winery werd gebouwd in 2004. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van de productie.
Zagreus Winery heeft vandaag de dag ongeveer 130 ha. aan wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis. De gekweekte druivensoorten zijn Mavrud (50 procent), Cabernet Sauvignon (20 procent), Syrah (20 procent) en Merlot (10 procent). Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus alleen druiven uit eigen wijngaarden voor de wijnproductie.
 
We draaien de schroefdop open en proeven maar…
Een heldere, bleekgele kleur met een heel licht rosé tintje;
De neus opent fris met gele appeltjes, limoen en zoete perzik. Wat natte steen. Open en geparfumeerd;
Mild op de tong. Zacht geel fruit van peren, perzik en abrikozen. Een klein zoetje en een fijn nootachtig bittertje. Redelijk vol van body. Sprankelend.
Een jonge, frisse wijn met veel fruitigheid en fijne zuren.
 
 
 
 
ZAGREUS PREMIUM RESERVE MAVRUD 2012
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Een Bulgaarse wijn uit de inheemse druivensoort Mavrud. De naam Mavrud is afgeleid van het Griekse woord voor “zwart”. Het is een van de oudste en wordt beschouwd als een van de waardevolste plaatselijke rassen van de hoogste kwaliteit. De Mavrud staat op slechts 1.5 procent van het wijngaardareaal aangeplant.
Zagreus Premium Reserve Mavrud, uit de subregio Assenovgrad, heeft een alcoholpercentage van 13,5 procent. De wijn heeft 12 maanden houtrijping gehad en de fles is voorzien van een kurkafsluiting.
 
Zagreus Premium Reserve Mavrud 2012
Een diepdonkerrode kleur. Wat purper in de rand, best vol;
Een geurige neus van kersenconfiture, tijm, chocolade en pepermunt. Ook wat aards. Goed open, aromatisch en aantrekkelijk;
Iets stroef in de eerste aanzet. Peper, eucalypthus en laurier. Wat honing en kruidig. Vol van body. Donker bessen- en bramenfruit. Wat restzoet. Zuidelijk zonnig.
Een volle en krachtige wijn. Veel donker rijp fruit. Rond en iets gelikt. Fraai.
 
 
 
 
UNIQATO MELNIK & RUEN BIO 2013
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Wijn uit Bulgarije blijft ons positief verrassen! 
Die zilveren medaille is helemaal op zijn plaats!
        
 
Producent van deze wijn is de Damianitza Winery. De wijngaarden van Damianitza Winery bevinden zich in het zuidwesten van Bulgarije, in de Struma vallei. Eigenaar Philip Harmandjiev heeft in 1998 Damianitza geprivatiseerd. De wijngaarden en het domein zijn inmiddels helemaal gemoderniseerd.
Dit is een blend van 85 procent Melnik (Early Melnik) en 15 procent Ruen. Inheemse druivenrassen dus.
De wijn is opgevoed voor 10 maanden in zowel Franse en Bulgaarse barriques. Het alcoholpercentage is 14 procent en dit alles is gebotteld in een robuuste fles met kurkafsluiting.
Ik zeg prachtig, leest u de proefnotitie maar eens…
 
UNIQATO Melnik & Ruen 2013
Een diepdonkerrode en geconcentreerde kleur. Vol in de rand, iets purperrood;
Een fijne neus: bosbessenjam, aards en bosgrond. Zoet en rijp donker fruit, iets floraal en licht gestoofd;
Best tanninerijk en vrij droog in de mond. IJzerig met het fruit van zwarte bessen en bramen. Cassis en laurier. Iets stroef en mollig. Goed vol van body. Een fraaie balans met de zuren.
Een brede en rijke wijn. Verwennerij! Mooie kwaliteitswijn die weer eens laat zien wat Bulgarije in zijn mars heeft.
Die zilveren medaille is helemaal op zijn plaats!
 
 
 
 
UNIQATO RUEN 2013
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Rode wijn uit een unieke druivensoort Ruen uit Bulgarije. De Ruen is een zeldzame Bulgaarse druif, een kruising tussen Broad Leaved Melnik en Cabernet Sauvignon. Zeldzaam omdat er slechts 7 hectare van is aangeplant!
Deze Uniqato Ruen van de Damianitza Winery heeft 7 tot 8 maanden houtrijping gehad in nieuwe Franse eiken vaten. Er zijn 3.950 flessen van geproduceerd. Het alcoholpercentage is 13,5 procent. Het herkomstgebied is de regio Trakiiska Nizina.
We draaien de kurk uit de fles en proeven maar…
 
Uniqato Ruen 2013
Een heldere, dieprode kleur. Redelijk vol van kleur in de rand;
De neus is in eerste instantie wat ingetogen. De volgende dag opent de neus zich beter. Bosbessenjam, kersen en vanille. Iets rokerig en wat aards;
Licht tanninerijk en fijne frisse zuren op de tong. Wat gestoofd fruit van kersen en bessen. Verder mint, bittere chocolade en koffie. Iets droog en stroef. De aanwezige zuren zorgen voor de nodige spanning;
Medium volle, fijne wijn met een warm zuidelijk karakter.
 
 
 
 
UNIQATO RUBIN 2010
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Wijn uit inheemse druivenrassen blijven verrassen. Neem deze prachtige rode wijn uit Bulgarije.
Een topwijn uit Bulgarije met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Gouden medaille dus…
       
Wijn uit de Rubin druif. Wat zegt verkoper Bulwijn.nl hierover?
“De Rubin druif is een authentiek Bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.”
Er zijn 19.000 flessen van deze Rubin geproduceerd en gebotteld in een zware, robuuste fles. De wijn heeft 10 maanden houtrijping ondergaan. Het alcoholpercentage is 14,5 procent en de fles is voorzien van een kurkafsluiting.
 
UNIQATO Rubin 2010
Donkerrood en geconcentreerd van kleur. Vol in de rand met iets ontwikkeling. Een olieachtige viscositeit;
Een goede open neus: rokerig, confiture, zwarte bessen, tabak en iets zuivel. Stallucht, vanille en iets zoet;
In de mond krachtig en vol. Bittere chocolade, cacao, koffie en mocca. Zwarte peper. Donker fruit van bramen en zwarte bessen. Rond en goed in balans.
Stevige en robuuste wijn met veel fruit. In deze wijn gaan kracht en elegantie hand in hand. Een topwijn uit Bulgarije met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Gouden medaille dus…
 
 

 

VIA DIAGONALIS Selected Red 2009

Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:

Wijnland Bulgarije laat zich steeds vaker zien met uitstekende kwaliteitswijnen.
Vlezige en sappige wijn. Rijk en goed vol. Indrukwekkend. Een zilveren medaille voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

       

Van de Castra Rubra Winery komt deze Via Diagonalis. Het wijnhuis is gelegen in de zuidoostelijke hoek van Bulgarije, dichtbij de Turkse en Griekse grens. De persoon die zich bezighoudt met de vinificatie en het team van jonge wijnmakers van Castra Rubra leidt, is de welbekende Michel Rolland.

Deze rode wijn is een blend van verschillende druivensoorten. Zowel mondiale als inheemse soorten, namelijk 55 procent Merlot, 35 procent Cabernet Sauvignon, 5 procent Rubin en 5 procent Mavrud. De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken barriques liggen rijpen, om daarna in de robuuste fles te verdwijnen. Om het inleidend verhaal compleet te maken: 14,5 procent alcohol en een kurkafsluiting.

VIA DIAGONALIS Selected Red 2009

Een diepe tomaatrode kleur, vol en iets ontwikkeld bruinrood in de rand.
Een fraaie open neus: bosbessen, moerbei, leer en pepermunt. Ook wat stallucht en kruiden. Complex en mooi!
Rond en intens op de tong. Zwarte peper, chocolade en cacao. Donker fruit van bramen en zwarte kersen. Stevig van body met fijne geïntegreerde zuren die voor de nodige frisheid en balans zorgen.
Vlezige en sappige wijn. Rijk en goed vol. Indrukwekkend. Een zilveren medaille voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Naar de VIA DIAGONALIS Selected Red ...       Naar Wijngekken.nl ...

 
 
HISTORICA TRAMINER 2014
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Van de Lovico Suhindol Winery komt deze witte wijn, voor 100 procent gemaakt uit de Traminer druif.
Het herkomstgebied van deze wijn is de Donau-vlakte, in het noorden van Bulgarije.
Deze Traminer heeft een flink alcoholpercentage van 14,5 procent. Geen houtrijping en de fles is voorzien van een kurk.
We gaan proeven… Historica Traminer 2014
Een heldere strogele kleur. Mooi fonkelend;
In de neus bloemenhoning, perzik en lychee. Iets muskaat. Een open en zuivere neus;
Levendige zuren in de mond. Kruidigheid in combinatie met een mooi bittertje. Wat witte peper. Perzik en abrikoos. Licht zoet, rond en wat vettigheid;
Breed in het smaakpalet. Een fijne, iets aromatische en toegankelijke wijn.
 
 
 
 
ZAGREUS WHITE MAVRUD BIO /BLANC DE NOIR/ 2014

"Een heldere en lichtgele kleur met een groene tint."

"Open en fris in de neus. Gele appel en perzik. Wat kalk (mineraliteit). Iets zoet van geur.
Op de tong licht vettig. Een klein bittertje van amandelen. Boordevol fruit van peer, appel en ananas. Zuiver en redelijk vol.

Een jonge, frisse kwaliteitswijn met een aangenaam en vriendelijk karakter. Dit zal veel mensen aanspreken."

Naar de Zagreus White Mavrud ...       Naar Wijngekken.nl ...

 

De wijngaarden uit de Kotta 299 serie staan op de vulkanische grond van de uitgedoofde vulkaan Suhindol. Een bodem, rijk aan mineralen, die uitstekend geschikt is voor wijnbouw. De heuvel Suhindol is het hoogste punt van de Donau-vlakte. Net onder de top, op de 299 centimeter, liggen de wijngaarden van de “Kotta 299″ 

Lovico Suhindol is een wijnbedrijf wat al sinds 1909 bestaat. Het bedrijf produceert wijnen uit traditionele en inheemse rassen. Deze Chardonnay heeft 3 maanden rijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De consumentenprijs is ongeveer 10 euro.

 

KOTTA 299 MERLOT 2009
 
De wijn volgens de Wijngekken:  "Uitstekend, met veel karakter!"
 
"Deze Merlot heeft 8 maanden houtrijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De wijn voor gebruik even een uurtje beluchten en dan…."

 

Wat zij proeven: 

"Een donkere en dieprode kleur. Vol in de rand.
Een goede open neus: kersen, wat leer, donkere pruimen, kaneel, lijm en aards. Intense geur, wat gestoofd.
Op de tong vol en robuust. Peper, kruiden en ontbijtkoek. Dik zwart fruit van bramen. Cacao en koffie. Tanninerijk en droog, maar er staat veel fruit tegenover
Een volle, intense wijn. Dit is een stevige jongen/krachtpatser die zijn mannetje staat.  De culinaire suggesties op de site van Bulwijn.nl lijken mij uitstekend te passen bij deze wijn"

Naar de KOTTA 299 Merlot ...        Naar Wijngekken.nl ...

 

KOTTA 299 CABERNET SAUVIGNON 2009
Zilveren medaille van Wijngekken.nl
 
"Dieprood, bijna ondoorzichtig van kleur. Vol in de rand en iets ontwikkeld. Een stroperige viscositeit (2,8).

Een open neus met veel facetten: tabak, iets leer, zwarte bosbessen, velpon, vanille en licht gronderig. Iets getoast ook (3,8).
Vol in de mond, tanninerijk, maar niet storend. Bramen, cassis en peper. Ook hier tabak. Een bittertje van cacao/chocolade. Beetje ijzerig en droog. Een zoetje aan het eind rond het geheel mooi af (7,2).
Fors en gespierd van body en rond van structuur. Een fraaie, krachtige kwaliteitswijn die toch makkelijk wegdrinkt. Ideaal voor bij geroosterd vlees, als begeleider bij de barbeque (2,5)."

Totaal 16,3 punten. Drinken nu tot 2018

Naar de KOTTA 299 Cabernet Sauvignon ...        Naar Wijngekken.nl ...

 

KOTTA 299 Gamza 2010

"Nu is het de beurt aan de Bulgaarse lokale druif. Gamza. Gebotteld in een stevige fles met een goede kurk. Alcoholpercentage 13,5 procent. Een uurtje van tevoren beluchten en dan…

De kleur is diep en helder. Iets bleekrood in de rand (2,6).
In de neus vinden we aardbeien, wat nagellak, velpon en iets bosgrond. Prikkelend en rokerig (3,3).
Op de tong tanninerijk. Flinke, stevige zuren. Wat droog. Peper, bessen, vanille, bittere chocolade en ontbijtkoek. Wat ruw en stroef van structuur. Een uitgesproken, wat strenge smaak (5,5).
Een typische wijn voor de liefhebber van een strak droge smaak met een medium body (1,9)."
    
 
 
KOTTA 299 Chardonnay 2012

"Een heldere bleekgele tot kopergele kleur (2,5).
Citrusfruit, limoen en ananas in de neus. Geparfumeerd en zuiver. Fris en iets zoetig. Opent zich goed in het glas (3,8).
Op de tong flink kruidig en vettig. Wat vanille, perzik en krenten. Gekonfijt wit fruit. Stevig van body en getoast. Peperig met een bittertje en wat warmte van de alcohol (5,8).
Door het overwegend spicy/getoaste karakter van de smaak wordt frisheid en elegantie wat op de achtergrond gedrukt. Zoek je een forse, kruidige Chardonnay, dan zit je hiermee goed (2,0)."


Naar de KOTTA 299 Chardonnay ...         Naar Wijngekken.nl ...

 

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
NL & BE & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

NIEUSWSBRIEF

Copyright ©2021 Bulwijn.nl
Created by Be Easy Web Design